Wpis z mikrobloga

@Xsarapicasso - pytanie do eksperta ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ostatnio sobie trochę jeżdżę MZK, mamy Solarisy u siebie i tak się przyjrzałem i zaciekawiła mnie jedna rzecz - do czego służy ten p--------k? Kierowca najczęściej tym macha po zatrzymaniu się.

Otwiera się jakaś zapadnia i niewygodni pasażerowie spadają w dół czy jak? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#f1 #pyntlaf1
M.....S - @Xsarapicasso - pytanie do eksperta ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ostatnio sobie trochę je...

źródło: comment_1666161347giAjYHvsgSpRGLY0ZlEMZq.jpg

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Xsarapicasso: Te wasze dwunastki to podejrzewam, że moc mają, tylko stłumioną i zduszoną skrzynią biegów i elektroniką. Przynajmniej w MZA w nowych MANach tak jest, że kupujący zażyczył sobie aby wóz zestroić "oszczędnie" i mimo mocy to one tak nisko kręcą że nie mają w ogóle siły ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ale i tak do jazdy najlepszy jest przegub, nawet lepszy niż solówka jak się przyzwyczaić.
  • Odpowiedz
@Tr8025: dzisiaj latałem pierwszy raz przegubem urbino 18, no jest kosmos. Wóz pięknie idzie manweruje się tym dużo lepiej No i są nowsze więc wygoda oraz komfort jazdy bez porównania. Od listopada przechodzę na stałe na przeguby ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 3
@Xsarapicasso: No to swego rodzaju awans, gratki ( ͡° ͜ʖ ͡°). Masz szansę dostać wóz na stałe? Wiem, że w MZA się od tego już odchodzi ale jak to jest u ajenta? Ja nówka to szkoda dawać kierowcom losowo, bo wiem jak niektórzy traktują wtedy autobus. Nawet jak tylko kilku na zajezdni o wóz nie będzie dbać to wcześniej czy później każdy będzie coraz bardziej zapuszczony.
  • Odpowiedz
@Tr8025: Szansę na wóz są, muszę tylko trochę pochodzić potruć dupe o niego i się jakiś znajdzie. Zawsze to lepiej mieć swój, bo możesz nawet część rzeczy sobie w nim trzymać zamiast wozić ciągle ze sobą i masz w środku porządek, bo niektórzy to faktycznie robią srogi śmietnik z tych wozów
  • Odpowiedz
  • 3
@Xsarapicasso: Dokładnie. To jest plus w autobusach, że wóz możesz mieć na stałe. No i zawsze wtedy możesz się dogadać w kwestii niektórych przeróbek, bo nikt niewtajemniczony nie będzie się ich czepiać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 3
@Xsarapicasso: Kaganiec kagańcem, ale przestrojenie skrzyni i funkcji kickdowna żeby to faktycznie dawało kopa to już nie byle co ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°). W Solarisach można zrobić bardzo dużo komputerem XD
  • Odpowiedz
@Tr8025: No akurat te nasze nowe przeguby to ładnie idą i bez przeróbek to prędzej by się przydało pogrzebać przy starszych dwunastkach, bo tam to jest czasami tragedia ruszyć z przystanku xD
  • Odpowiedz
  • 3
@Xsarapicasso: Pewnie coś by się dało, ale to już zaplecze musiałoby się wykazać ( ͡° ͜ʖ ͡°). O ile mają oprogramowanie, bo producenci bardzo niechętnie to udostępniają, nawet po okresie gwarancyjnym XD
  • Odpowiedz
  • 3
@Xsarapicasso: Ciekawe, chętnie bym zobaczył efekty. Może jakby dało się poza skrzynią pogrzebać w oprogramowaniu silnika... ( ͡° ͜ʖ ͡°). Szkoda, że w tramwajach nie mamy takich bajerów i nikt nam nie chce dać XD
  • Odpowiedz