Wpis z mikrobloga

Najnowszy jęk audiofilskiej mody: kable wykonane z folii miedzianej w bawełnianej skarpecie.

Poszerzają scenę, uspokajają dźwięk.

@Roszp: coś mi się wydaje, że ktoś tu mocno trolluje audiotowarzystwo xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 10
@enron prześledziłem wpisy tego pana i obawiam się że on tak na serio. To jeden Z tych co słyszą na jakiej powierzchni mu odtwarzacz CD stoi
  • Odpowiedz
@enron prześledziłem wpisy tego pana i obawiam się że on tak na serio. To jeden Z tych co słyszą na jakiej powierzchni mu odtwarzacz CD stoi

@Roszp: najzabawniejsze w takim razie jest to, że taka konstrukcja "kabli" może dość dużo namieszać - oczywiście na gorsze xD
  • Odpowiedz
@Roszp: potwierdzam- jak nie sprzatalem mieszkania przez miesiac i kabel do gitary ciagnal mi sie przez geograficzne poklady niewypranych ciuchow, gralem jak Van Helen. Szkoda, ze zona kazala wreszcie posprzatac.
  • Odpowiedz
@Roszp: Czy ci audiofile też ściany prują, żeby położyć audiofilskie przewody? I co z nitką od domu/mieszkania do elektrowni? Przecież tam nie ma przewodów audiofilskich ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Roszp: Wyobrażam sobie tą czystość dźwięku... w mieszkaniu w bloku gdzie z za ściany słychać jęki sąsiada, szczekanie psa, płacz dziecka i 3 różne telewizory w tym samym czasie.
  • Odpowiedz
Czy ci audiofile też ściany prują, żeby położyć audiofilskie przewody? I co z nitką od domu/mieszkania do elektrowni?

@11262: też prują. Wszystko do skrzynki bezpiecznikowej, są też specjalne bezpieczniki, a na forach znajdziesz polecane kable zasilające do ściany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak masz dom to lepiej bo do samego przyłącza możesz pociągnąć audiofilski WLZ (oczywiście wszystko to ma wpływ na brzmienie!), a jeden z audiofilskich
  • Odpowiedz
@Roszp: Nie żeby coś tego ale takie kable faktycznie mają potencjał, by zrobić coś, przy takiej powierzchni filtr RC, zadziałają jak filr RC i spłaszczą losowy zakres częstotliwości, w kablu zasilający który i tak nie ma znaczenia. ALE w warunkach skrajnych MAJA POTECJAŁ, zupełnie LOSOWO dodać lub odjąć szum.
  • Odpowiedz