Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 15
Jakie to zabawne są wpisy jak kredyciarze próbują coś pisać o ROI, kiedy jedynym ich kapitałem jaki posiadali kiedykolwiek było 10% przekazane od rodziców, którzy wzięli na szybko kredyt gotówkowy na ten cel XD

Do tego jeszcze ten wzrost wartości nieruchomości XD. Wy dalej w to wierzycie? :)

#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie
Pobierz pastibox - Jakie to zabawne są wpisy jak kredyciarze próbują coś pisać o ROI, kiedy j...
źródło: comment_1665827353HxpJRnGF4Ab0r3ui5rjSJg.jpg
  • 13
@pastibox: przecież to ewidentny bait, c'mon. Nie udawaj, że tego nie widzisz. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tak na poważnie nie mam nic przeciwko ludziom, którzy są w takim układzie szczęśliwi żyjąc z rodzicami w domach wielopokoleniowych. Ich sprawa. Wiem , że często są nieszczęśliwi, a to tylko na pokaz jak ten płaczący mem pod uśmiechniętą maską. Ale mniejsza z tym. Jeśli chcą w to grać, niech grają.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@CaptainSparrow: no ale kupiłeś jak już było drogo :) no i stąd te twoje wysrywy i zaklinanie rzeczywistości. A spadki już są c'mon :) trzeba być wyjątkowym ignorantem aby tego nie widzieć. A zabawa się dopiero rozkręca. Trzeba byś ślepym i ignorantem, żeby nie wiedzieć jak wzrost kosztów kredytu wpływa na ten rynek.
@pastibox: No ja wierzę we wzrost wartości bo kupiłem w 2018 za 500k+; obecnie cena x2, dolicz sobie teraz jakiś magiczny % spadku cen w waw w który wierzysz; śmiało :) i policz ile mógłbym zarobić gdybym kiedykolwiek planował sprzedaż; straszne zaklinanie rzeczywistości, widzicie tylko kredyciarzy załadowanych bezmyślnie po kule przy 0 stopach na zmiennych xD tak, tacy są..
@CaptainSparrow: Niestety nigdy nie wrócą, kupowanie w latach <=2019 to z perspektywy czasu była najlepsza decyzja; ci wszyscy pośrednicy/fliperzy zarabiali majątki i jakkolwiek oceniając ich przydatność to w swoim czasie opływali hajsem i teraz śmieją się do rozpuku z wpisów na tym tagu. Hossa się skończyła, być może cześć utopiona jeżeli nie zamknęli na czas pozycji xD teraz swoje 5 minut mają wszelkiego rodzaju spadkowcy ze stażem 20 lat.
@systemluster: Nie mieszkam; wynajmuję kumpeli za polowe rynkowej ceny, bo się boje polskiej patoli :) mam na to jeszcze kredyt na stałych który pewnie w końcu zamknę w zależności od sytuacji na rynku - od tego czy będę w coś inwestował czy nie; szkoda hajsu aby to spłacać - czego tez tagowe gwiazdy ekonomii nie rozumieją bo ich szczytem możliwości jest lokata na 8%; oczywiście masz rację - cieszenie się wzrostem