Aktywne Wpisy

mug3n +3
I ktoś mi powie, że to ma sens. Że nad Bałtyk warto jechać. Lemoniada za 50 zł. Za około 400~500 zł mam obiad na wypasie w Chorwacji albo we Włoszech dla 4 osobowej rodziny. Za 200-300 zwykły a za podobne ceny jak w Polsce można się wyżywić we własnej kuchni w wynajętym apartamencie. Gdzie Rzym a gdzie Krym? #polskiemorze #baltyk #jprdl #podroze #urlop
źródło: 514123953_24753392570928995_8272662642818794933_n
Pobierz
Podoba mi sie jak knur podjezdza pod bramę, trąbi i czeka az niewolnica przyjdzie otworzyc brame XDDD
A ja glupi naped na pilota montowalem…
#raportzpanstwasrodka
A ja glupi naped na pilota montowalem…
#raportzpanstwasrodka

Złożyłem młodemu na urodziny naprawdę fajny komputer. Włożyłem w to sporo kasy, czasu i zachodu. Postawiłem Windowsa, potestowałem. Chodził uruchomiony kilkanaście godzin.
Wykorzystałem do tego zestawu kilka elementów ze "starego" komputera, który został zalany. (Pisałem o tym jakieś 2 miesiące temu). Procesor, dysk SSD i zasilacz (Aerocool 650W), taki ładny, świecący.
Komputer wyszedł naprawdę fajnie - picrel jeszcze sprzed skończenia tematu, czyli pospinania kabli, dołożenia szyby z przodu itp. Komputer teraz wisi na ścianie.
A dlaczego #zalesie ?
Młody włączył komputer. Pierwsze co to zainstalował sobie Fortnajta. Jako ze karta graficzna to MSI RTX3060 Ti Gaming Z Trio, czyli jedna z najlepszych w swojej kategorii, to koniecznie o-----ł na ultra ustawieniach. Fajnie się grało, ale framerate po paru minutach zaczął spadać...
Po jakichś 15 minut grania w mieszkaniu w----------o bezpieczniki XD
Różnicówkę wybiło na obwodzie, do którego podłączony jest komputer. Więc szybkie sprawdzenie wszystkiego - komputer wywala różnicówkę.
Mam nadzieję, że to tylko zasilacz w------o tym razem, bo się chyba zapłaczę.
źródło: comment_1665818393FAcxlwjHMuHAKQ19AEqTof.jpg
PobierzAlbo podłącz do tego samego gniazdka co komp czajnik elektryczny i niech zagotuje wodę.
@Ravick: a sorki, rzeczywiście. Tu masz zdjęcie
źródło: comment_1665818916cZ6CXUFYqEMdIp2jDNPhAw.jpg
Pobierz@mamnatopapiery: > Że się ktoś w--------ł w jakiś kabel.
@mamnatopapiery: kabel wisi za biurkiem, poza zasiegiem nóg i rąk. Ale nie sprawdziłem czy przy podłączniu nie wyciągnąłem go z gniazdka.
Ale mimo to jestem na 99% pewny, ze po prostu zasilacz nie wytrzymał obciążenia i w------o w nim bezpiecznik. Chociaż mogę się mylić.
@shalisek: co tam Ci nie pasuje?
@dominowiak: wiesz, nie wykluczam że ja i kilka innych osób miało problem z hałasem przez jakieś wady fabryczne czy coś, ale z trzymaniem temperatury przy podkręcaniu procka to średnio daje rady. Póki lecisz na bazowym 3,8 czy w twoim przypadku 4,1 GHz powinno być git.