Aktywne Wpisy
board_of_trustees +227
Jarczur +93
Zaraz czeka mnie najpewniej zmiana pracy (100% zdalnie), a też żyćko mnie zmusiło żeby wynieść się z mojego dotychczasowego "biura" w sypialni - więc musiałem sobie ogarnąć nową dziuplę w domu do roboty.
Skromnie, meble ikea, ale przynajmniej wreszcie podnoszone biureczko.
#chwalesie #pokazbiurko #pracbaza
Skromnie, meble ikea, ale przynajmniej wreszcie podnoszone biureczko.
#chwalesie #pokazbiurko #pracbaza
to my wkrótce
#gielda
@a-l_d: WTF haha
a nie, czekaj
@spajdermen: Ale niestety mają podobny pomysł na wygrywanie wyborów: rzucanie hajsu swoim wyborcom jak leci
@spajdermen: i forint trzyma się bardzo dobrze w stosunku do dolara, a nie czekaj.
Już wiem: " Za tak silne przyspieszenie inflacji odpowiadało zniesienie urzędowych cen energii dla gospodarstw domowych."
To też
zeby inflacje zatrzymac i zbic jej tempo musi byc radykalne obnizenie poziomu wydatkow ludiz z kredytami. Mamy wplyw na inflacje wewnetrzna, nie mamy na inflacje wynikajaca z energii. co jest w ogole paranoja, to nawet klapa mozna powiedziec, ze zrobil troche dobrej roboty - zatrzymal nowe kredyty, ale or
@milvanb: co xD skąd wy bierzecie takie bzdury
Nie może być tak, że ludziom mieszkania wzrosły na nominalnej wartości 50% a płaca raty jakby kosztowało tyle ile brali. to się nazywa urealnienie ceny. jak ktoś brał kredyt na mieszkanie o wartości 500k, dzisiaj może sprzedać za 800k, to musi płacić raty wynikajace z tej ceny. To nie tak, ze mieszkanie magicznie jest warte wiecej pieniedzy. I dlatego
Pamietaj, ze kredyty nie ma 38 milionow ludzi, tylko 10% z tego (około), to tylko te 10% podbija inflacje? przestancie p-------c glupoty.