Aktywne Wpisy

DuzyOgurek +2
Czy jak mam 2 psy w domu jednorodzinnym to jestem jebanym psiarzem czy nie? ( ͡º ͜ʖ͡º)
- Tak. 49.6% (403)
- Nie. 20.2% (164)
- Trochę 30.3% (246)

enten +84
Skopiuj link
Skopiuj link

Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
#animacja #filmanimowany #kreskowki #film #pytaniedoeksperta #adobe #aftereffects #animate
Jak coś mi się przypomni to dopisze
"biblia animatorów" w wersji skróconej jeżeli nie chcesz walić 2 kazimierzów na książke
źródło: comment_1665341908Uiom5BMyRuvvP0uxj4EQOj.jpg
Pobierzźródło: comment_1665342675yu9lJ8nOBMtljvXY3A34Bf.jpg
PobierzNie jestem profesjonalistą, ale miałem za nastolatka sporą zajawkę. Ściągnąłem z torrentów ToonBooma i po prostu się poklatkowo bawiłem. Potem kupiłem tablet i nawet robiłem swoją kreskówkę, której niestety nie skończyłem bo wywalił się dysk w laptopie.
po za afterem oczywiście
Mam też pytanie trochę ignoranta, ale po prostu nie
Photoshop ma ten problem że trzeba do niego doinstalować pare dodatków. Minimum na vanilli nie ma ustawiania skórek cebuli więc nie wiesz w jakiej co jest kolejności. Do tego kiedyś trzea było recznie tworzyć warstwy i ustawiać jest na osi czasu, nwm jak teraz.
Flash do vectoru jest całkiem niezłym programem ale niestety dosyć prymitywnym i coraz mniej używanym, jak masz cc wykupione to całkiem spoko
@GoddamnElectric: standardem jest robienie na dwójkach czyli 12 klatek na sekunde. W bardziej dynamicznych scenach optymalne bedą jedynki, w mniej 3'ki lub nawet 4'ki. Nie jest to film na taśmie więc klatkarz możesz zmieniać dowoli