Wpis z mikrobloga

#wislakrakow
@wojciech-wwww tutaj wklejał wywiad z prezesem Nowakiem i stwierdził, że prezes jest konkretny. No może konkretny, ale jak dla mnie nie ma pojęcia w co się wpakował i nie zna się na tym "biznesie". (o ile tak można nazwać tracenie kasy na piłkę nożną)

było rozważane, żeby dograć jeszcze te mecze w tej rundzie, ale wydawało mi się, że należało coś zmienić

nowy trener, to zażyczyłby sobie nowego sztabu i byłaby całkowita odmiana, a my poszliśmy w takim kierunku, żeby zmienić cokolwiek

No tak, zmieńmy cokolwiek, poczekajmy 10 meczów, potem znów zmieńmy cokolwiek, kiedyś zatrybi. Stać nas.

Moim zdaniem w kadrze powinni być sami Polacy, a nawet tylko z naszego regionu. Tak by było najlepiej.

Odklejka lvl milion. Nawet jak ktoś jest z regionu i nawet jak kibicował Wiśle jako dziecko, to finalnie będzie kierował się własnymi priorytetami. (i ja ich nie winię) Przykładów masa - Buksa, Małecki, Mączyński, Stolarski...

Jestem zdania, że 3-4 lat temu, gdy pojawiły się te wszystkie problemy - Wisła powinna zaczynać od zera. Nie byłoby tych wszystkich "ogonów", tego długu i teraz by była w tym samym miejscu

Nic pewnego, że by była w tym samym miejscu. Równie dobrze mogłaby utknąć w jakiejś 3 lidze - Kwiecień władował w Wieczystą sporo kasy (której "nowa" Wisła by nie miała), a i tak zaczęły się schody. Na pewno tez miasto chętnie rozmawiałoby o stadionie tracąc bezpowrotnie miliony.

Prywatnie sam się leczyłem na łokieć tenisisty u doktora Urbana i dla mnie jest okej.

XD Nie wiem jak mógł coś takiego powiedzieć publicznie, chyba że to było w formie żartu żeby rozluźnić atmosferę, tekst pisany tego nie oddaje.

Otrzymuje bardzo dużo telefonów od potencjalnych inwestorów. Nie mogę powiedzieć od kogo, bo biznes lubi ciszę, ale to są nie tylko zapytania z Polski, ale też z zagranicy

Z tego się nie chcę śmiać, ale przynajmniej dwa razy już to słyszałem. (Marzenka i Harry Potter) Osobiście uważam, że dla kogoś z kasą idealny moment by wejść w Wisłę był te 4 lata temu jak wszystko się waliło - udziały za frajer, ekstraklasa, duża medialność całej sytuacji, wszystko do wyratowania. I wtedy nikt się nie znalazł. BARDZO chciałbym się mylić, ale IMO nie ma żadnych inwestorów i nie będzie, a do prezesa dzwonili z fotowoltaiki (z różnych numerów widocznie)

Na ten moment nie rozważamy funkcji dyrektora sportowego. Myślę, że będzie to jakiś koordynator działu skautingu na tym etapie. Mając doświadczenie z przeszłości na razie wstrzymam się z deklaracjami. Na razie w pionie skautingu jest Paweł Brożek i myślę, że do niego dołączą dwie osoby, żeby jeździli, obserwowali i analizowali.

Czyli mówiąc wprost - po dwumiesięcznym eksperymencie z Wują Wszechmogącym nie mamy nawet skrawka pionu sportowego. Na dwa miesiące przed okienkiem i walką o być albo nie być, o awans i przetrwanie finansowe. Czeka nas okno pełne odpadów upychanych nam przez agentów albo wyżebranych przez Kubę u Niemca.

Na pewno się uda.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@kumba: dokładnie, nie ogarniam tych zachwytów, bo z tego wywiadu wyszło że to taki wujek Janusz co na chłopski rozum wszystko bierze i tak też będzie rządził.
Odnośnie skautingu też bylo ze chce mieć DWOCH skautow jednego na rynek polski drugiego na zagranicę xD to już ludzie w FMie chyba lepiej ogarniają
  • Odpowiedz
@kumba: @cebulandia: tylko żeby była jasność, ja go tym stwierdzeniem ani nie krytykuję ani nie chwalę ( ͡° ͜ʖ ͡°). Po prostu mówi gość czego chce, ostatnio w klubie jest więcej pitolenia niż konkretnych informacji, dlatego zwróciłem na to uwagę. Inna rzeczą jest czy jego plany są dobre.

Z oceną lepiej się wstrzymać, pamiętam co mówiło obecne trio na początku, "czyny nie słowa", "transparentność"
  • Odpowiedz