Aktywne Wpisy
WielkiNos +163
Czy można zrobić reklamę na wyzywaniu i poniżaniu kobiet? Tak! Na taki pomysł wpadła jedna z pizzerii w Lublinie zapraszając do siebie hasłem: "zabierz lochę do Rykowiska" co bardzo spodobało się męskiej części klienteli. Damska miała wiele zastrzeżeń co panie wyraziły w komentarzach. Pizzeria je pousuwała, ale nie bez dodatkowego obrażania klientek.
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
MG78 +414
Co ja taki szczęśliwy?
A bo napisałem książkę o japońskim rosole ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to nie jedną, i właśnie dotarła z drukarni do magazynu więc mega się cieszę, bo mogłem wziąć ją pierwszy raz do rąk i mega
A bo napisałem książkę o japońskim rosole ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to nie jedną, i właśnie dotarła z drukarni do magazynu więc mega się cieszę, bo mogłem wziąć ją pierwszy raz do rąk i mega
Skoro nieudacznik 10k brutto m/c (czyli ja) mógł kupić mieszkanie za gotówkę to wyobraźcie sobie jakie możliwości finansowe mają julki/oskarki z bogatymi starymi. A jak już takie osoby połączą się w pary, to przecież mogą wykupywać mieszkania jak bułki w piekarni.
Żadnemu deweloperowi nie spadnie włos z głowy, nikt sobie marży nie obniży. Nadal w biurach nieruchomości klient kupujący tylko jedno mieszkanie traktowany jest jak g---o, bo deweloperzy wiedzą, że jest kolejka chętnych na zakup mieszkań.
#nieruchomosci #oswiadczenie #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie
a tak z ciekawości ile z m2 / jakie metraże / jakie miasto? sam odkładałeś? ile lat?
@emeig: nieco ponad 53m2, dałem na początku 2022 ponad 300 tysięcy. Sam odkładałem przez 10 lat.
jak to nic nie znaczy? nie mój blok się wyprzedał za gotówkę, tylko 4 bloki u tego dewelopera :)
@maryjuszpitagoras: uważam, że większość Polaków ma dochód większy niż 10k brutto
@SuperBasshunters: na czym polega ta obserwacja? siedzisz z lornetką i patrzysz czy ktoś przychodzi oglądać lokal?
@CalibraTeam: wyjdź ze swojej bańki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@maryjuszpitagoras: dokładnie, na wykopie to minimum 15k netto każdy zarabia, odłożone mają po milion pln i czekają tylko na dobry moment
@CalibraTeam @maryjuszpitagoras: uważam, że większość Polaków ma dochód większy niż 10k brutto W sumie fajnie byłoby zobaczyć jakieś statystyki ale uważam, że to niemożliwe. Nikt w budżetówce, fabrykach, sklepach nie zarabia takich pieniędzy poza oczywiście kadra kierownicza. Gdzieś wiedziałem info, za zarabiając 10k mc jesteś w 10% najbogatszych Polaków ale to nie jest zweryfikowana informacja
@maryjuszpitagoras: inżynierowie produkcji, specjaliści bhp, utrzymanie ruchu... wymieniać dalej kto w przeciętnej fabryce może zarabiać 10k brutto i więcej (czyli g------a pensja jak na te czasy)? Jeśli dla was fabryka to tylko robole na linii produkcyjnej to musicie wyjść z piwnic, bo to wy żyjecie w bańce
@statystyczny_yt: o czym ty do mnie mówisz?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@CalibraTeam: Zapraszam do Polski Powiatowej gdzie ludzie pracują za minimalną na umowę zlecenie bo nie ma absolutnie innych perspektyw w okolicy i nie, nie wszyscy mogą wyjechać do miasta wojewódzkiego i zostać programistami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@maryjuszpitagoras: chyba nawet 7k brutto daje top 10%
To co to za miasto? Psiedupy czy muchosrańsk albo dupobsrypopachy?
40-kilka m2 na warszawskim Ursynowie to już 400k+
Mieszkania pod miastem to de facto dopłacanie w czasie swojego życia, spędzonego w dojazdach gdziekolwiek, za niższą cenę mieszkania.