Wpis z mikrobloga

Ciekawe jest to, że 3 na 3 osoby z Doniecka, z ktorymi mialem okazje popisać, miały te same pro-rosyjskie poglądy. Uznają obwód doniecki jako Doniecką republike ludową, nie chcą być jako ukraina, a to co mowią w zachodnich mediach o rosji, to w dużej mierze propaganda - Po części niestety trzeba tutaj trzeba sie zgodzić, bo cokolwiek ruscy by nie zrobili, to i tak narracja musi być jedna. A wy jak te stadne baranki łykacie wszystko co wam podadzą, jesli tylko zgadza sie z tym co chcecie myśleć, a są przypadki, że wypadaloby chpociaż sprobowąć sie zastanowić. I np. jesli walną w fabryke rakiet, to kręci sie tylko temat, walenia w cywilów i ewentualnie w "zakład przemysłowy". Nie mozna tez uznać, ze np. uderzyli jedną rakieta w ulice obok, bo po prostu nie trafiła w cel, tylko celem zawsze sa cywile.

Przykład, ktory na pamiątke oscreenowalem: nikt mi nie wierzy, nikt nawet nie probuje sie zastanowić, albo samemu poszukać informacji, tylko lecą standardowe stadne bezmozgie frazesy i wyzwiska. Wpis chyba usuniety przez moderacje, bo nie moge znaleźć
Wstawiam dwa screeny bo jeden jest z paroma komentarzami przed usunieciem przez moda, a drugi nieco dłuższy

A tutaj dowód na to, że pisałem prawde: https://ru.slovoidilo.ua/2022/07/16/novost/obshhestvo/vrazheskie-rakety-dnepru-popali-zavod-yuzhmash-mer
Tu krotkie info o tej fabryce https://ru.wikipedia.org/wiki/Южмаш

Mozna podsumowac tak: Oprocz tego ze nalezaloby zwyzywac tych wszystkich mądrujących tam silnych w tłumie payacow i odebrać im prawa wyborcze, to prawda leży tylko w tym co mowią mainstreamowe media i co powtarza bezmozgi tłum. A wy potraficie tylko kogoś zaszczuć stadnymi frazesami, poklepujac sie wzajemnie po pleckach.
I czym wy sie różnicie od ludzi wierzących w propagande Putina. Oni wierzą bez filtra w to co im serwują, a wy w to co wam. Juz abstrachując od tej wojny, to fakt jest taki, że mozna was dowolnie nakręcić. Tak samo z covidem. Najpierw kazdy "anty" to był szur, zacofaniec itd. jak w ogle mozna nie woierzyć panom naukowcom. I takich sie wyzywa nie przyjmując do wiadomosci jakoicholwiek argumentow. Maski tez z poczatku spoko i w ogole "dlaczego w czechach jest już nakaz a u nas nie" dawac maski, a pozniej nagle zmieniła sie retoryka...
Nawiasem mowiac moja sisotra ktora dostała niedawno robote w jednej z firm sprawdzających zgłaszane filmy na YT, mowila ze jednym z wytycznych jest uswanie materialów anty-szczepionkowych

Mozna to tez podsumować tak, że z racji tego iż nie uzywacie mózgu, a myślcie tym co mówi tłum i/lub wygodne nierzetelne media, to później tak samo "świadomie" dokonujecie wyborów politycznych. Niczym kibice jednego klubu. Dlatego wiecznie wygrywaja populiści z dobrym budżetem, majacy wsparcie silnych mediów.

#ukraina #wojna #oswiadczenie #przemyslenia #koronawirus
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@essos: Tępotą to jest ta druga armia świata którą reklamujesz. Bez dowództwa, bez zaplecza, bez rozpoznania, bez nowoczesnego sprzętu, bez moralności. I wy chcecie wojować? Śmiechu warte, wystarczyło delikatnie dozbroić ukrów w średniej jakości sprzęt, zapewnić wywiad, logistykę, szkolenie i to wystarczyło, żeby pokazać wam miejsce w szeregu.
Tępy też jest twój pracodawca.
No i jako rusek, też jesteś tępy, bo czego się spodziewać po was? Od maleńkości pijecie malibu
  • Odpowiedz
@essos: Ah biedni Rosjanie, wszyscy ich wyrabiają w złe rzeczy. Jak drugiego dnia wojny strzelali w drzewka po drugiej stronie drogi w ramach ćwiczeń, to akurat jak nie strzelali to nic nie jechało, a jak strzelali to akurat jechało jakieś auto cywilne. I tak kilka razy. Biedni ci żołnierze, taka trauma przez tych złych cywili co wjeżdżają na linie strzału, czy oni byli ślepi że tam odbywały się ćwiczenia?! Albo
  • Odpowiedz
@essos teraz sobie oglądam ich program i oni to tak delikatnie tłumacza że bardzo łatwo wejść na ich poziom poglądowy zwłaszcza jeśli słucha się tv dużo. A do tego ma się poczucie patriotyzmu. Po zsumowaniu wychodzi ci rusek co popiera Putina
  • Odpowiedz
1. Znasz trzy osoby z Doniecka i one są za Rosją. Sam Donieck to circa milion ludzi, obwód doniecki cztery razy tyle.

2. Rosja nie atakuje cywili tylko zakłady zbrojeniowe a media milczo. Co prawda cywile giną, a media nie milczą, bo podajesz link, który to opisuje.

3. Antyszczepy dobre, naukowcy źli, na jutubie cenzura chlip chlip XD.

@JPRW:
1. Matko ty naprawde jestes taki tępy czy udajesz? Napisałem ze mialem kontakt z trzema i kazdy mial te same poglady, a to juz cos znaczy. Jak ktoś robi statystyke i spyta 1000 osób zamiat 10 mln, to wtedy tez jest to bez znaczenia? Ty ile ich znasz? Ile w ogle masz lat ze takie dziecinne
  • Odpowiedz
2. Cokolwiek ruscy nie zrobią zasługuje na potępienie, więc i narracja taka jest. ŻADEN inny kraj na świecie nie zaanektował terytorium innego suwerennego kraju ani nie tworzył g---o republik (USA bardziej woli obalać rządy, ale wiadomym jest że i to bywało szemrane i nie twierdzę że jest inaczej.)

@GlodnyJestem: A po co o tym piszesz? Ja mówie i pisaniu prawdy, a nie z gory narzucania jakiejs narracy i otym, ze
  • Odpowiedz
@essos: A ja miałem kontakt z czterema i każdy nienawidził Rosji i Putina. Wiesz co to jest dowód anegdotyczny i wiesz ile on jest wart? Zresztą nawet gdyby większość mieszkańców jakiegoś obszaru chciała przyłączenia do innego państwa, to nie ma to żadnego znaczenia w kontekście rozpętania przez to państwo agresywnej krwawej wojny.
Pieprzysz ty tworząc jakieś pokręcone konstrukcje logiczne. Rosjanie nie mają prawa walić rakietami ani w fabryki rakiet ani
  • Odpowiedz
@JPRW: : Czlowieku, a gdzie ja napisałem ze ruscy mogą ich atakować. NIe powinni atakować i są zbrodniarzami. A ty jestes juz tak bezmozgo zaprogramowany, ze atakiujesz mnie z nieistniejących powodow. I tylko brakuje dopisąć ONUCA/

Napomniałem o przypadkach z DNR, ze faktycznie wieksozsc moze chciec sie odłączyc od ukrainy, chociaz nawet o tym nie wspomniałem. Ale mozna sie domyślić, a na wypoku narracja jest calkiem inna
+ reszta dotyczy
  • Odpowiedz
@maz00rskie_mleko: Nie wszyscy Ukraińcy z tamtych regionów dobrze żyli.. po prostu i narzekali na skorumpowaną Ukrainę ale owszem wojna to najgorsze co może być... Pamiętaj nie wszystko jest tylko czarne lub tylko białe ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
e faktycznie wieksozsc moze chciec sie odłączyc od ukrainy

@essos: Większość może chcieć albo może nie chcieć. Twoja rozmowa z trzema osobami nijak nie weryfikuje żadnej z tych opinii. One są w ogóle nie do zweryfikowania, bo nie ma możliwości przeprowadzenia rzetelnego badania opinii publicznej na okupowanych terytoriach, pseudoreferenda z 2014 nie mają żadnej wartości poznawczej, a żadne badania z wcześniejszych lat nie pokazywały przewagi zwolenników przyłączenia do Rosji.
Być
  • Odpowiedz
@essos: jedyne co zrobiłeś, to wpadłeś z butami, obrażając wszystkich, co z góry skreśliło Cię merytorycznie
nastepnie swoje opinie uzasadniałeś danymi których nijak nie możesz potwierdzić,. Mogę napisać, że znam 8 osób z Doniecka i żadna nie chce być w Rosji, zbijając Twój argument i niestety nie będziesz mógł mi zarzucić kłamstwa.
Nie będę nawet komentował tego co piszesz o covidzie bo to rzutuje na Twoje poprzednie argumenty, musisz sobie
  • Odpowiedz
@essos: nawet jeśli mieszkańcy wschodniej Ukrainy chcą być w Rosji to jest to kwestia która została rozwiązana 30 lat temu. Nie można z tego powodu rozpoczynać agresji militarnej.

To tak jakby mieszkańcy Polski zachodniej chcieli być w Niemczech - to niemożliwe, bo granice są dawno ustalone.
  • Odpowiedz
@essos: najbardziej w całym Twoim wpisie śmieszy mnie to, że wymagasz argumentów, braku frazesów etc przy czym sam odpisujesz i wyzywasz wszystkich jak ostatni wieśniak XD
Odpowiedz do Ciebie jest prosta - Rosja jest krajem terrorystycznym który bez powodu zaatakował i morduje obywateli innego kraju. Panimaju?
  • Odpowiedz