Dlaczego jak jest mowa o nuku, to łykopki mają w głowie tylko little boya zrzuconego na Kijów xD? Rozkład jazdy będzie banalny, wpierw jakiś mały niewiele różniący się od tradycyjnej bomby na struktury wojskowe/elektrownie żeby oswoić opinie publiczną a potem już regularniejsze z niewiele większą mocą. #ukraina
@trejn: Tylko że jeśli użyją broni jądrowej to Amerykanie i NATO wejdą do wojny xD Samo uderzenie w konkretny cel na Ukrainie to jedno, ale skutki tego uderzenia odczuje cała Europa bo nie ma żadnej magicznej ściany na granicy z Ukrainą i atak na Ukrainę bronią jądrową = Atak na całe NATO
@NaczelnyWoody: putinowi kolo #!$%@? raczej to lata, bo nie on ginie na wojnie, a rosja sama tez nie bedzie walczyc przeciwko calemu swiatu, taka sytuacja bedzie idealna do ognia na pacyfiku i USA bedzie musialo szpagat robic, bomba atomowa ze strony Rosji lub tez bomby atomowe, to kwestia czasu, chyba ze wojsko rosyjskie magicznie zaliczy upgrade i dojda do granicy z Polska bez znaczacych strat XD @trejn: ludzie raczej po
@NaczelnyWoody ładunki taktyczne nie zostawiają po sobie za bardzo pyłu radioaktywnego to po pierwsze, a po drugie niestety, ale wiatr z reguły wieje w stronę Białorusi i Rosji - więc nawet, jakby zostawiały, to Rosja sama sobie zaszkodzi ¯_(ツ)_/¯
@trejn: może tak, a może nie. Wg. mnie aneksja tych 4 regionów może być dla niego pretekstem do rozpętania wojny nuklearnej. Kiedyś oglądałem jakiś wywiad z tym karłem gdzie tłumaczył, że niby po co ma być dalej świat skoro nie będzie w nim rasijii i ten jego uśmieszek pod koniec. Typ jest chory na łeb i może od tego bogactwa i władzy mu tak #!$%@?ło, że nie jest w stanie pogodzić
@trejn: Ruscy sie juz zesrali i nie chca atomowej eskalacji. Te ich 5-6k glowic nie istnieje juz, przeterminowalo sie. Maja jedynie to co sami wyprodukowali od lat 90 czyli w sumie gowno i nie maja wystarczajaco glowic by rywalizowac z nato. Nie uderza w ukraine z tego wzgledu, ze to panstwo takie jak japonia, moga wypukac glowice nuklearne w krotkich czasie i walnac nimi w rosje w ramach rewanzu. Ukraina byla
@j0shva: Nikt nie uzyje broni atomowej. Putin to tchorz jakich malo. Chetnie posyla ludzi na smierc, ale sam trzesie portkami z powodu kowida. Bedzie zgrywal pana i wladce do ostatniego momentu, w ktorym ktos go w koncu odstrzeli. Nie za bardzo rozumiem skad ta panika ostatnio. W Krym Ukraincy napi*edalali juz miesiąc temu i co zrobili? Pokrzyczeli w Solowjowa. Rosji poxostalp juz tylko powolne dogorywanie.
@zgubiles_sie_jelonku: tak, bo Putin, Szojgu i caly sztab przyzwoli na porazke. i tchorz w #!$%@?, ktory zaatakowal inny kraj XD zaprzeczasz sam sobie. uzywali juz zakazanej broni, robia lapanki na ulicach, robia coraz bardziej radykalne kroki i jesli twierdzisz, ze nie uzyja broni atomowej, to jestes po prostu ignorantem. a dyskusja z ignorantem nie ma sensu. @BayzedMan: ciebie to wgl coraz bardziej odkleja, zadne panstwo nie neguje potencjalu atomowego rosji,
ciebie to wgl coraz bardziej odkleja, zadne panstwo nie neguje potencjalu atomowego rosji,
@j0shva: Tak jak nie negowalo potencjalu militarnego i teraz popatrz jaka to zgraja. ( ͡°͜ʖ͡°) Fakty graja na niekorzysc rosji. USA by miec aktywne i sprawne glowice jadrowe razem z ICBM wydaje gigantyczne pieniadze, rosja dziesiaty ulamek tego i dopiero niedawno byli wstanie wyprodukowac rosyjskiej produkcji rakiete balistyczna ktora jakos dziala, bo
@BayzedMan: to w jaki sposob maja rozmieszczone 1.5k? i skad Ci sie wziela zywotnosc 30 lat? bez inwestycji i utrzymania - a skad wiesz, ze nie utrzymywali tych glowic i w nie nie inwestowali, tylko trzymali zakurzone? bo to samo mozemy powiedziec o USA, te kraje najwiecej glowic maja z okresu zimnej wojny. i czemu poprzednie niby trafial szlag? nie slyszalem o problemach z topolami, r36m itp.
@BayzedMan: potencjal militarny, a nuklearny to dwie inne sprawy. jesli mieliby pewnosc, ze nie istnieje duze zagrozenie nuklearne ze strony ruskich, to by ich rozbroili. a jesli tego nie robia, a jedynie sprzet wysylaja na Ukraine, to albo maja pewnosc, ze potencjal jest niebezpieczny, albo o tym nie wiedza i wola nie ryzykowac.
@BayzedMan: no ale to lata 90, ja mowie o terazniejszosci XD a wylaczajac to, to jset to deklaracja zwiazku radzieckiego, z czego polowa zostala zniszczona, a 90 zostalo przeksztalconych i umieszczonych w silosach. drugiego linku niestety nie przeczytam, bo musialbym free triala zrobic, ale z naglowka wynika, ze testy okazaly sie sukcesem. z testow tych rakiet w 2019 wynika, ze sa sprawne, a jesli chodzi o 2011, to jest to przypadek
@zgubiles_sie_jelonku: tak, bo Putin, Szojgu i caly sztab przyzwoli na porazke. i tchorz w #!$%@?, ktory zaatakowal inny kraj XD zaprzeczasz sam sobie. uzywali juz zakazanej broni, robia lapanki na ulicach, robia coraz bardziej radykalne kroki i jesli twierdzisz, ze nie uzyja broni atomowej, to jestes po prostu ignorantem. a dyskusja z ignorantem nie ma sensu.
@zgubiles_sie_jelonku: jak przegra, to tych palacow juz nie bedzie mial. ty to w ogole jestes jasnowidz, skad wiesz, ze te wszystkie rakiety sa wycelowane na jedno miejsce? btw. serio myslisz, ze Putin bedzie na Kremlu, podczas uzywania broni atomowej? XDDD no i jak to nie jest argumentem? kazdy pisze, ze NATO czy USA wejda po uzyciu broni atomowej. to czemu nie weszli po uzyciu zakazanej broni? jak ty w ogole mozesz
Faceci po 30tce którzy pracują zdalnie. Gdzie wy znajdujecie nowych znajomych, koleżanki czy kolegów? Jestem strasznie zdesperowany brakiem nowych relacji. Jestem sam jak palec. Relacje podupadły, ludziom nie chce wychodzić się z domu. Jak żyć? #zycie #zwiazki #relacje
#znajomi na początku roku zorientowałem się, że to ja piszę pierwszy do znajomych, więc postanowiłem nie pisać mamy sierpień nikt do mnie nie napisał z nich nawet jednej wiadomości, 15 lat znajomości xD ludzie to #!$%@? #przegryw
Samo uderzenie w konkretny cel na Ukrainie to jedno, ale skutki tego uderzenia odczuje cała Europa bo nie ma żadnej magicznej ściany na granicy z Ukrainą i atak na Ukrainę bronią jądrową = Atak na całe NATO
@trejn: ludzie raczej po
No i co takie uderzenia bronią atomową o małej mocy dadzą? Ty widział jaki dlugi front jest?
Te ich 5-6k glowic nie istnieje juz, przeterminowalo sie. Maja jedynie to co sami wyprodukowali od lat 90 czyli w sumie gowno i nie maja wystarczajaco glowic by rywalizowac z nato.
Nie uderza w ukraine z tego wzgledu, ze to panstwo takie jak japonia, moga wypukac glowice nuklearne w krotkich czasie i walnac nimi w rosje w ramach rewanzu. Ukraina byla
@BayzedMan: ciebie to wgl coraz bardziej odkleja, zadne panstwo nie neguje potencjalu atomowego rosji,
@j0shva: Tak jak nie negowalo potencjalu militarnego i teraz popatrz jaka to zgraja. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Fakty graja na niekorzysc rosji.
USA by miec aktywne i sprawne glowice jadrowe razem z ICBM wydaje gigantyczne pieniadze, rosja dziesiaty ulamek tego i dopiero niedawno byli wstanie wyprodukowac rosyjskiej produkcji rakiete balistyczna ktora jakos dziala, bo
https://web.archive.org/web/20150924161731/http://www.highbeam.com/doc/1G1-63794409.html
https://web.archive.org/web/20150924142637/http://www.highbeam.com/doc/1G1-15974595.html
https://tass.com/defense/1080516
W 2011 podczas testu ruski ICBM szlag trafil
https://russianforces.org/blog/2011/09/what_was_the_icbm_that_crashed.shtml
@j0shva:
jedna z cech porażki, pewnie najistotniejsza, jest to, ze nie masz na nia