Aktywne Wpisy

mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Krótko: od rozstania z moją ex minęło 8 miesięcy, przez ten okres czasu zero kontaktu, między czasie na początku roku jedynie 2 razy się spotkaliśmy w osiedlowym sklepie (pracuje 1km od jej domu) i było tylko cześć/cześć mimo, że widziałem, że chyba chciała pogadać, ale ja poszedłem w swoją stronę. Związek rozwaliła ona, bo jest to kobieta po przejściach i na wiele rzeczy przymykałem oko w trosce o jej osobę. Mam jej okulary, jakieś pojemniki i kilka bzdur które do niej należą. Niestety po rozstaniu nie chciała się spotkać, bo chciałem jej to oddać więc spakowałem i rzuciłem w kąt. Dzisiaj sprzątając mieszkanie nadziałem się na tą zdobycz. Spakowałem to do paczki i będę wysyłać jej to paczkomatem z nadzieją, że odbierze. Ogólnie mnie skrzywdziła, ale nie mam do niej już żalu i życzę jej jak najlepiej (mówiłem jej to). Do paczki wrzuciłem kwaśne żelki które zawsze lubiła i które mi się z nią kojarzą (pierwsze spotkanie). Dzisiaj chce to wysłać. Jakbyście zareagowały w takiej sytuacji? Po takim czasie paczka? Ja i tak to wyślę, ale ciekawi mnie Wasze zdanie na ten temat. Życzę udanej niedzieli! :-) #pytanie #pytaniedoeksperta #zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow
────────
Krótko: od rozstania z moją ex minęło 8 miesięcy, przez ten okres czasu zero kontaktu, między czasie na początku roku jedynie 2 razy się spotkaliśmy w osiedlowym sklepie (pracuje 1km od jej domu) i było tylko cześć/cześć mimo, że widziałem, że chyba chciała pogadać, ale ja poszedłem w swoją stronę. Związek rozwaliła ona, bo jest to kobieta po przejściach i na wiele rzeczy przymykałem oko w trosce o jej osobę. Mam jej okulary, jakieś pojemniki i kilka bzdur które do niej należą. Niestety po rozstaniu nie chciała się spotkać, bo chciałem jej to oddać więc spakowałem i rzuciłem w kąt. Dzisiaj sprzątając mieszkanie nadziałem się na tą zdobycz. Spakowałem to do paczki i będę wysyłać jej to paczkomatem z nadzieją, że odbierze. Ogólnie mnie skrzywdziła, ale nie mam do niej już żalu i życzę jej jak najlepiej (mówiłem jej to). Do paczki wrzuciłem kwaśne żelki które zawsze lubiła i które mi się z nią kojarzą (pierwsze spotkanie). Dzisiaj chce to wysłać. Jakbyście zareagowały w takiej sytuacji? Po takim czasie paczka? Ja i tak to wyślę, ale ciekawi mnie Wasze zdanie na ten temat. Życzę udanej niedzieli! :-) #pytanie #pytaniedoeksperta #zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow
────────

vanguard +91
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Chcę sobie zrobić prosty czujnik na zasilaniu bateryjnym który po zamknięciu ręcznym obwodu dawałby sygnał na GPIO2 na czas podłączenia się do WIFI i przesłania komunikatu na serwer(czyli jakieś 10 sekund) Czy to co narysowałem się do tego nada? Czy Tranzystor zeżre baterię sam z siebie? Widziałem jedno rozwiązanie w którym oparte jest to na 2ch mosfetach. n i p kanałowym ale obecnie dysponuję jedynie n-kanałowym. Co myślicie? Dopiero się uczę podstaw i tak sobie dłubie pomału
źródło: comment_1663980961k22yLjKBsRQINLyeEGPWeT.jpg
PobierzOszczedzanie energii zrób poprzez wprowadzanie mikroklocka w stan _deep sleep_ opisz deep sleela.
W mocnym skrócie, programowo usypiaj układ do stanu, w którym prawie nie je prądu (jest wtedy nie użyteczny) i zrób cykliczne wybudzanie, które wyśle co chcesz, a następnie znowu uśpi esp. Im większy czas pomiędzy wyburzeniami, tym na dłużej starczy bateria.
Nie ma sensu do tego zastosowania używać tranzystora. Możesz podłączyć rezystor do Vin i szeregowo przełącznik i do gnd. Między przełącznik a rezystor wyprowadzi. Do wejścia układu. Rezystor dowolny, be za dużo prądu nie #!$%@?.
@blagren: Nie chcę używać deep sleepa bo będzie drenować baterię. A poza tym czynność jaką ma wykonać ESP nie jest cykliczna tylko wywoływana zdarzeniem więc układ zasilania w tym przypadku jest jednocześnie czujnikiem a gdy główny obwód jest otwarty to bateria nie jest wykorzystywana
@Mistrszzz: robiłem test z zasilaniem diody LED na breadboardzie i dioda świeciła jak podłączyłem do
wrzucam poprawiony schemat.
Czy w takiej formie ma to prawo bytu?
źródło: comment_1664009075zFlc1tEc2j6Os6ahBhgXpn.jpg
PobierzJaki prąd pobiera układ? Na każdy 1A daj kondensator elektrolityczny 1000 uF lub chociaż 470 uF w zależności od aplikacji. Chińczycy dają 220 uF na 3A.
źródło: comment_1664057968b0EQqZcjdLXkp7wnIpq36J.jpg
Pobierzźródło: comment_1664058535BFA7ImcGiKGq5QB6fGSxSY.jpg
Pobierz@maniok: https://www.instructables.com/ESP8266-Using-GPIO0-GPIO2-as-inputs/
źródło: comment_1664060379n87OTCqTcSEXdrnZZWGckp.jpg
Pobierzźródło: comment_16640609102kqyMcShik0qHs4yxhEsKb.jpg
Pobierz