Aktywne Wpisy

wykop +15
Nowa aplikacja Wykopu już jest! 💙
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
Halo, halo! Mamy dla Was świetną wiadomość! Od dziś możecie korzystać z odświeżonej aplikacji na Androida i iOS. Szybsze działanie, wygodniejsza nawigacja oraz powiadomienia, które pomagają wracać do ważnych tematów - a to tylko część zmian.
Android → tu link do Google Play
iOS
źródło: wykop
Pobierz
MonazoPL +82
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Przy okazji chcemy Wam przedstawić kozacką ofertę banku Citi Handlowy – za wyrobienie karty kredytowej, która może być całkowicie darmowa, możesz zgarnąć smartfon Motorola
źródło: motorola edge 50 fusion monazo
Pobierz

Potrzebuję laptopa do pracy. Budżet max 2000. Laptop ma być nowy, więc wszystkim od "poleasingowych thinkpadów" dziękuję z góry, ale nie.
Wymagania, pierwsze dwa obowiązkowe, trzecie opcjonalne
1)Obsługa pakietu office (szczególne uwzględnienie Excela i Accessa)
2)Obsługa jednoosobowej działalności gospodarczej (branża e-commerce)
3)Obsługa filmów - komputer będzie tak długo jak to możliwe odłączony od sieci
4)Umożliwienie mi zdobywanie kompetencji cyfrowych (chodzi o to by się dało uruchomić np. program do klepania kodu i kompilowania programu, program do grafiki 3D. Nie zależy mi kompilowaniu samodzielnym nowego GTA, raczej na radości wynikającej z tego że napisałem program na poziomie windowsa 95, czy stworzyłem stół i krzesło w przestrzeni i ła, ale fajnie)
Programy do udźwignięcia (pogrubiłem te które musi)
- Excel - Access
- Outlook
- Canva
- Bankowość online
- Jakiś prosty program do księgowości
- VLC Media Player
- Środowisko do programowania w pythonie/javascripcie
- Blender
- Audacity
Pożądane cechy komputera:
-Cichy (wystarczająco, by druga osoba mogła spać w pokoju obok)
-Wytrzymała bateria (8h+ byłoby ideałem, jednak nawet dwoma się zadowolę, jeżeli to będzie max, ogólnie czym więcej tym lepiej)
-Duży dysk wbudowany (tu ponownie czym więcej czy lepiej, jednak minimalną ilością jest 256 GB bym nie musiał się martwić, że jak będę mieć plik o rozmiarze 2 GB na dysku to nagle windowsowi miejsca na aktualizacje zabraknie)
Do rozrywki, gier będę mieć inny sprzęt, więc nie musi absolutnie niczego uruchamiać, poza pogrubionymi rzeczami, choć miło by było jakby reszta z listy też szła. Ważniejsze jest jednak kryterium ceny.
źródło: comment_1663606276b9S4DcM6iawGbUZZByPeMD.jpg
PobierzMa być do 2k to jest 2k, ujdzie w tłoku.
Oba budżetowe lecz mają przynajmniej IPS.
Ranking laptopów https://techlords.pl/polecane-laptopy/