Wpis z mikrobloga

@Baron_Al_von_PuciPusia: No to czas zacząć zapuszczać ponownie długie włosy!

Nie wiem jak dwójka, ale pierwsza część miała wybitne problemy z powstającymi korkami :C.

@ufos: Trudno się nie zgodzić, coraz więcej rzeczy się przenosi, coraz bardziej ogarnięte dystrybucje. Zastanawia mnie mimo wszystko (jak chyba każdego), jak Valve przerzuci obecną bibliotekę na swój system.
  • Odpowiedz
@ufos: Cóż, to chyba będzie koniecznie, małe studia raczej nie mogą pozwolić sobie na równoczesne tworzenie nowych tytułów i przepisywanie starych + możliwa potrzeba nauki nowego środowiska. Możliwe, na razie odnoszę wrażenie, że chwilowo chcą koniecznie postawić na streaming na ich konsolę co uratuje im tyłki ;). Racja :), z drugiej strony M$ też stara się rozluźnić politykę, głównie na Xbox'ie, ale zawsze. Heh, no tak, głównie tytułowy od Valve,
  • Odpowiedz
@bakteriepodbaterie: Ja tak odpalam te gry, których nie ma natywnie na Linuksa na Steamie - Civ 5, Wormsy, Portal 2, Trine itd. Problemów nie ma, ale podejrzewam, że główną przeszkodą jest różnorodność dystrybucji. W przypadku Steam OS nie byłoby takiego problemu.
  • Odpowiedz
@JackBauer: To świetnie. Jeżeli kiedyś przesiądę się na linuksa to będę pamiętał ;).

Nie ukrywam, że nie chce mi się teraz szukać potwierdzenia (pewnie pół minuty w google), ale chyba tak oznajmili ;).
  • Odpowiedz