Wpis z mikrobloga

• 1838
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 159
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@lubiep no to jest absurd. Kary powinny być wysokie ale jednak zróżnicowane a nie praktycznie zerojedynkowe.

Jeśli doszliśmy do poziomu że kara jest 0 albo 1 to jest już to tylko czysty populizm. Właśnie po to żeby tacy prostaczkowie przyklaskiwali i mówił o szkoleniu bydła.

@fishery
@biesy
  • Odpowiedz
Czy tylko dla mnie jest tu coś nie tak skoro wjazd na pomarańczowym jest przyrównywany do jazdy po pijaku czy wjeżdżanie na torowisko czy ucieczka policji?

@lubiep Po pierwsze - od lat nie zdarzyło mi się, żebym musiał wjechać na pomarańczowym. Po drugie 90% tych, co się wdupcają na skrzyżowanie na czerwonym uzasadnia sobie i innym, że "ciemnopomarańczowe" było.
Ogólnie nie oszukujmy się - chodzi o wjeżdżanie na czerwonym :)
  • Odpowiedz
A jak chcesz to nazwać? Przecież to abstrakcyjna granica.

@kopawdupeswiniom: Granica zupełnie niepotrzebna. Powinno być okrągłe 0 limitu jak np. w Czechach lub na Słowacji i by nie było nieporozumień. Nie rozumiem czemu służy ten limit w naszym prawie.
  • Odpowiedz
@lubiep: gitówa, oby tylko liczbę punktów maksymalnych zmniejszono do 20.

Druga sprawa to za strzałkę warunkową jest 6 punktów, ale to trzeba byłoby otworzyć coś innego niż artykuł w Internecie.
  • Odpowiedz
@lubiep: tak, trzeba wszystkim zabrać prawko, samochody tylko dla bogaczy z własnym kierowcą, którego można w każdej chwili zmienić. Biedota (czyli wszyscy poza milionerami) ma jeździć komunikacją miejską, jeśli oczywiście kredyt społeczny pozwoli
  • Odpowiedz
i nie, policja nie łapie - wiele razy celowali we mnie i nigdy nie zatrzymali)

@aegypius: teraz łapią, mają te laserowe gówienka to 55 km/h w zabudowanym już spowodowało, że dostałem 50 zł kilka miesięcy temu, a wczoraj jeszcze wprowadzili do tego zakresu 1 punkt karny na konto. Zobaczysz, że te kundle w mundurach będą robiły wszystko, żeby cię za przysłowiową pierdołę uwalić.
  • Odpowiedz
@little_muffin: To może przeczytasz ustawę PoRD zamiast wygłaszać opinie i popierać się na artykule pudelkowym? Nawet w tym co wysłałaś masz cytowany artykuł z pord. I on akurat nie był zmieniany.
  • Odpowiedz
@aegypius: i co najlepsze (oraz najstraszniejsze), starszy policjant który mnie suszył sam powiedział, że gdyby nie świeżak-partner z którym był na patrolu to skończyłoby się najwyżej na pouczeniu, a tak musi wystawić, bo inaczej "partner" mógłby na niego donieść do komendanta, że nie robi normy mandatowej. Takie teraz narybki wychodzą z PiSowskich szkółek policyjnych - donosicielstwo i pełne posłuszeństwo w bonusie z siłowym rozprawianiem się, co widzieliśmy na wielu filmikach
  • Odpowiedz
Po pierwsze - od lat nie zdarzyło mi się, żebym musiał wjechać na pomarańczowym.

@mbasasello: mi też, pewnie dlatego że na sygnalizatorze jest światło żółte. Chyba w ogóle nie jeździsz skoro nie zdarzyło Ci się wjechać na żółtym.

Z hamowania na żółtym wyleczył mnie sąd uznając za winnego spowodowania zagrożenia bezpieczeństwa ruchu przez zbyt mocne hamowanie. Hamowanie było spowodowane tym, że gość przede mną na drugim pasie wpadł w poślizg
  • Odpowiedz
@lubiep: warto też zaznaczyć że wyprzedzanie na przejściu też nie jest 0-1 sytuscja w kraju w którym zebry mamy zarówno na drogach z jednym pasem na dany kierunek oraz na wielopasmówkach i na tych drugich do takiego wyprzedzania dochodzi nagminnie i nieświadomie np. W sytuacji gdzie tuż przed przejściem jest skrzyżowanie z podporządkowaną z prawej strony i jeden pas praktycznie stoi, a środkowy i skrajny lewy ciągle wykonują manewr wyprzedzania
  • Odpowiedz