Wpis z mikrobloga

via Rowerowy Równik Skrypt
  • 37
809 898 + 54 + 102 = 810 054

Chyba pojeżdzone w tym miesiącu. Po pracy przeważnie pada i mokro, w weekend zaś pogoda jest jaka jest. Dodatkowo komary dalej tną jak szalone. Ciężko zaplanować jakąś przyzwoitą trasę +100km. Ale koniec narzekania, czas na pozytywy ( ͡º ͜ʖ͡º)

Udało mi się 150km strzelić, stówkę zrobiłem z Oławy do Opola unikając deszczu jak się tylko dało. Fajna nawierzchnia, widoczki i człowiek mógł się odprężyć. Dodatkowo 27 nowych kwadracików wpadło

W załączniku zdjęcie z Lewina Brzeskiego, gdzie "mostek drewniany dąży do chmur przez bezmiar wód"

#rowerowyrownik #ruszmirko #gravel #rower #kwadraty #100km

Skrypt | Statystyki
Draakul - 809 898 + 54 + 102 = 810 054

Chyba pojeżdzone w tym miesiącu. Po pracy prz...

źródło: comment_1663351707jIZXYM25jO1Q9JLFQFh2rl.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
@DwaNiedzwiedzie: trzymam kciuki, żeby Ci się udało tam dotrzeć - warto ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kasiknocheinmal: niestety słonko nie przyjdzie tak szybko :/ A szkoda, bo człowieka aż roznosi, żeby coś pojeździć. Tak tylko pozostają spacery bądź inna aktywność na dworze
  • Odpowiedz
@Draakul: w sobotę zrobiłam biedną krótką trasę po okolicy, ale zmarzłam tak, że po powrocie od razu przyniosłam trenażer ;) Potrzeba rowerowania została zaspokojona, od razu się lepiej robi. Jeszcze trochę liczę na złotą, polską jesień, ale to już na mtb w jakiejś ładnej okolicy no albo właśnie: tuptanie po prostu.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@kasiknocheinmal przygotuj sie jeszcze na niedzielę, podobno ma być do 20 stopni na Śląsku (chyba, że nie jesteś stąd to nie wiem jak będzie w Twojej okolicy). W sumie teraz pogoda się zrobiła do tupania po nisko-srednich górkach, co zamierzam wkrótce wykorzystać :)
  • Odpowiedz
@Draakul: do Śląska mam kawałek, ale może to się rozciągnie na całe południe, to będę się cieszyć ;) A tuptanie w jesienną pogodę ma zupełnie inny klimat, mgła jest super atrakcyjna wizualnie. Dopóki człowiek się nie zgubi :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@kasiknocheinmal ciekawie by było się zgubić - moja wewnętrzna nawigacja na to nie pozwala - no chyba, że w podziemiach albo po zmroku. Za dnia nie da rady. Wczasie mgły wychodzą świetne zdjęcia - mój aparat lubi to ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Draakul: ja się we własnym mieście łatwiej gubię niż poza nim, nie do końca wiem jak to jest możliwe. Odkąd są mapy zawsze pod ręką nie jest to specjalnie uciążliwe, ale fakt pozostaje faktem. Przypomniałeś mi o aparacie, dawno nie wychodził ma spacer "tak po prostu". Dzięki!
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@kasiknocheinmal podobno już smogu w mieście Kraka nie uświadczysz ( ͡º ͜ʖ͡º) za to w aglomeracji górnośląskiej hajcuja aż tchu brakuje - ale i tutaj trzeba się spieszyć, bo w przeciągu kilku lat ustawa antysmogowa zlikwiduje nasze idealne powietrze i zastąpi je rześkim powietrzem, którego już się nie będzie dało gryźć
  • Odpowiedz
@Draakul: słowo-klucz: podobno ;) "Obwarzanek" kopci- podkrakowskie gminy, a z racji ukształtowania terenu leci to do miasta. Z kolei z powodu zabudowania korytarzy wietrzenia - ciężko z niego wylatuje. Trochę się śmieję z tego, bo tak poważnie to rzeczywiście jest lepiej niż było, ale markę zasmrodzonego miasta sobie jednak już wyrobiliśmy ;) W Śląsku nowa smogowa nadzieja!
  • Odpowiedz