Wpis z mikrobloga

#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #chleb #chlebdomowy #bruksela
piekarnia po remoncie pomalu rusza
ostatnie wypieki ktore calkiem mi sie podobaja:) nawiazalem wspolprace ze startupem ktory robi make z ziaren wykorzystywanych do produkcji piwa
ciekawa sprawa, maja strasznie duzo bialka i praktycznie zero cukrow. trzeba potestowac
Pobierz wykopowy_brukselek - #bojowkapiekarska #pieczzwykopem #chleb #chlebdomowy #bruksela 
...
źródło: comment_1663238325IDnJkSny8lds3Mms6BM4eN.jpg
  • 26
@BarkaMleczna: na razie jest zabawa bo mam malo tej maki. dostalem 300g, to jest naprawde niewiele a 100 juz zuzylem na dwa male bochenki bo 20% to max jaki na razie mozna dawac, pozniej wyjda nalesniki
mysle ze zejde teraz do 15 i 10% i zobacze co wyjdzie, ewentualnie dam wlasnie wiecej akwasu czy cos takiego
@paprykkk: nie,jeszcze nie. na razie ta i jest zadziwiajaco slodki (tzn ja wiem ze cebulka jest slodkawa, ale nie myslalem ze az tak)
najlepiej wchodzi z samym maslem, nie widze potrzeby dodania nic na gore
ale tak samo jest z jalapeno i serami (wedzony i zwykly, mieszanka) - on jest tak dobry ze danie na niego szynki badz sera jest zbedne