#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #chleb #chlebdomowy #bruksela piekarnia po remoncie pomalu rusza ostatnie wypieki ktore calkiem mi sie podobaja:) nawiazalem wspolprace ze startupem ktory robi make z ziaren wykorzystywanych do produkcji piwa ciekawa sprawa, maja strasznie duzo bialka i praktycznie zero cukrow. trzeba potestowac
ciekawa sprawa, maja strasznie duzo bialka i praktycznie zero cukrow
@wykopowy_brukselek: bo drozdze piwne juz przerobily caly cukier na cos lepszego ( ͡°͜ʖ͡°) ciekawe faktycznie. dawaj znac jak to bedzie roslo i jaka struktura.
@dziekujemyzapraszamyponownie: no wlasnie to co mowisz. pierwsza proba - no niski bo nie ma glutenu a dalem tylko 20% tej maki. sprobuje z 10 badz 15 albo dam wiecej zakwasu. ale pracuje slabo. smak jednak naprawde dobry no i ta maka ma 35% bialka, to jest naprawde sporo
@wykopowy_brukselek: to faktycznie duzo, ja sie ciesze jak znajde lokalnie cos z 15% - zazwyczaj trzeba zamawiac. mowa o domowym a nie sluzbowym pieczeniu oczywiscie ;)
@dziekujemyzapraszamyponownie: no ale tam glownie jest jeczmien bo z tegoi robia piwo. wiec tez a inna zawarosc bialka ja na co dzien robie z maki z mlyna ciechanowiec, tam jest chyba 14% max w 750tce
@BarkaMleczna: na razie jest zabawa bo mam malo tej maki. dostalem 300g, to jest naprawde niewiele a 100 juz zuzylem na dwa male bochenki bo 20% to max jaki na razie mozna dawac, pozniej wyjda nalesniki mysle ze zejde teraz do 15 i 10% i zobacze co wyjdzie, ewentualnie dam wlasnie wiecej akwasu czy cos takiego
@paprykkk: nie,jeszcze nie. na razie ta i jest zadziwiajaco slodki (tzn ja wiem ze cebulka jest slodkawa, ale nie myslalem ze az tak) najlepiej wchodzi z samym maslem, nie widze potrzeby dodania nic na gore ale tak samo jest z jalapeno i serami (wedzony i zwykly, mieszanka) - on jest tak dobry ze danie na niego szynki badz sera jest zbedne
piekarnia po remoncie pomalu rusza
ostatnie wypieki ktore calkiem mi sie podobaja:) nawiazalem wspolprace ze startupem ktory robi make z ziaren wykorzystywanych do produkcji piwa
ciekawa sprawa, maja strasznie duzo bialka i praktycznie zero cukrow. trzeba potestowac
@wykopowy_brukselek: bo drozdze piwne juz przerobily caly cukier na cos lepszego ( ͡° ͜ʖ ͡°) ciekawe faktycznie. dawaj znac jak to bedzie roslo i jaka struktura.
no i ta maka ma 35% bialka, to jest naprawde sporo
ja na co dzien robie z maki z mlyna ciechanowiec, tam jest chyba 14% max w 750tce
mysle ze zejde teraz do 15 i 10% i zobacze co wyjdzie, ewentualnie dam wlasnie wiecej akwasu czy cos takiego
najlepiej wchodzi z samym maslem, nie widze potrzeby dodania nic na gore
ale tak samo jest z jalapeno i serami (wedzony i zwykly, mieszanka) - on jest tak dobry ze danie na niego szynki badz sera jest zbedne
Komentarz usunięty przez autora
No "do produkcji" to nie to samo, co "po produkcji".