Wpis z mikrobloga

Pare lat temu wchodziło do użycia coś takiego jak granie w chmurze. Nie interesowałem się ani nie chciałbym się doktoryzować przez długie godziny, wiec zwracam się do was.
Z czyja oferta w ogóle warto się zapoznać?
Chciałbym pograć w coś od czasu do czasu, nie posiadając swojej biblioteki gier.

#gry #graniewchmurze #komputery
  • 6
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@FELIX90: zależy w co chcesz grać. W tej chwili można odebrać darmowy miesiąc na Ubisoft+ i podpiąć go pod Stadię. Dostaje się wtedy dostęp do najnowszych far cry, watch dogs, assassin creed. Stadia ma też na swoją subskrypcję a w niej np Hitman 1 i 2. Gry na niej są ogólnie droższe niż na Steam. Jest jeszcze subskrypcja xcloud od Microsoftu, ale nie wiem czy jest już aplikacja na pc.
Do
  • Odpowiedz
Pare lat temu wchodziło do użycia coś takiego jak granie w chmurze. Nie interesowałem się ani nie chciałbym się doktoryzować przez długie godziny, wiec zwracam się do was.

Z czyja oferta w ogóle warto się zapoznać?

Chciałbym pograć w coś od czasu do czasu, nie posiadając swojej biblioteki gier.

@FELIX90: Bardzo fajna opcja o ile Twój Internet i wifi (chyba, że bedziesz grać na PC podpiętym kablem) da radę.

Nikt Ci
  • Odpowiedz
Steam. Jest jeszcze subskrypcja xcloud od Microsoftu, ale nie wiem czy jest już aplikacja na pc.

@mishek: Jest. Na pc w chmurze grasz z poziomu aplikacji Xbox. (choć można też przez przeglądarkę, chyba Edge rekomendowane)
  • Odpowiedz
@FELIX90: Ja osobiście głównie używam gamepass ulitmate i gram na tablecie. W gamepass masz chyba największą bazę gier jeśli tak chcesz wskoczyć w granie od tak bez swoich gier. Czy jak kolega wyżej wspomniał przypisywania roznych gier np. darmowych na stadii itp.
  • Odpowiedz