Wpis z mikrobloga

@MrBeast: akurat agregaty podaży pieniądza maleją. Póki co zmalał chyba najbardziej M0 i M1, ale M2 i M3 z natury są wskaźnikami lagującymi, więc i one przy kontynuacji obecnej polityki spadną.
  • Odpowiedz
@mickpl: powiem tak, p--------z kocopoły panie, kredyt na 500k here, wzięty w 03.2020, rata z 2580 na 3780 skoczyła przy obecnych stopach więc nie wiem skąd bierzesz te swoje ponad 100% wzrosty rat... wiem, że na spadki czekasz ale się nie doczekasz raczej za szybko...
  • Odpowiedz
@strajkujemy: drukarkę? drukarka ostro pracuje i przyspiesza. dodatki węglowe, gazowe itp teraz jeszcze plan dla właścicieli mieszkań, których czynsz wzrośnie z powodu wzrostu kosztu paliw.
  • Odpowiedz
@strajkujemy: problem polega na tym że drukarka nadal pracuje w rządzie. stopy mogą być i 20% ale dopóki PIS będzie rozdawac na lewo i prawo to inflacja będzie. A wątpię żeby przestał rozdawać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mickpl: przecież to normalne. Przy tak marnej wartości i pieniądza mieszkanie jest bezstratnym kapitałem. Wiec każdy kto ma mieszkanie zyskuje na nim. Ceny mieszkań idą ciągle w górę. Złym by było i niemoralnym gdyby raty kredytów pozostały bez zmian. Mielibyśmy powtórke z początku lat 90 gdzie rolnik spłacał kredyt na pół PGR sprzedając 2 krowy. Albo chłop spłacił cały kredyt budowlany jedna pensja.
  • Odpowiedz