Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Atreyu: porównywalnie do poprzednika, czyli 330i 258KM. Plusem są dwie turbiny, które nadrabiają momentem. Co lepsze. Właśnie zrobiłem trasę ponad 1000km do Polski i na pełnym baku wychodzi około 1000km zasięgu i przy średniej prędkości 120-160km/h spalanie to jakieś 7-7.5l/100km. Przy stałej prędkości 120km/h da się zejść poniżej 6 litrów.
  • Odpowiedz
  • 0
@chilon: wiek mi już nie pozwala być Oskarkiem, poza tym na tej stacji nikt o 3 w nocy nie parkuje prosto, więc się dostosowałem do pozostałych. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Gollumus_Maximmus: jak to mówią... J---ć biedę ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
A tak szczerze, to jednak chyba przez ostatnie lata na to zapracowałem.. ʕʔ
  • Odpowiedz
@BySpeedy jakie porównywalnie do 330i? Ma 70KM mniej i jest prawie 2s wolniejsza.
Chyba ze jakiś program ma? Spala faktycznie mało, jeździłem tym 252KM i to jest kompromis mocy i spalania. 20i trochę marny.
O jakich dwóch turbinach mówisz? Ten silnik ma jedną.
  • Odpowiedz
@BySpeedy: tak dokładnie to TwinPower to oznaczenie dla sprężarek twin scroll, ale turbina jest jedna

Dołem ma prawo jechać porównywalnie bo turbina w B48 zaczyna pompować dużo wcześniej (i to właśnie zasługa twin scrolla) niż N53 n/a się rozkręca i jedzie z dość niskich obrotów, także w D, po bułki może być ok

Natomiast jeżeli nie ma softu, to do setki powinna być sporo wolniejsza
  • Odpowiedz
  • 0
@Atreyu: moim założeniem jest w miarę oszczędnie dojechać z A do B, bo robię średnio 2000km miesięcznie. My być nie za drogi jeśli chodzi o spalanie i niezawodny. Na pełnym baku wyszło mi 1000km zasięgu i średnie spalanie 6l/100km przy 120km/h
  • Odpowiedz