Aktywne Wpisy
snorli12 +57
Mam pytanie do osób co chodziły do #licbaza #studbaza w latach 90tych i na początku 2000s
Wtedy też młodzież się tak ubierała? Czy to całkiem nowy styl? Bo mi się wydaje, że wtedy też była taka moda. Ktoś wytłumaczy skąd to się wzięło? Bo jakby ktoś się tak ubrał w 2014 roku uznaliby go za bezdomnego albo za lumpa
Mam wrażenie, że to się zaczęło jakoś w 2020 roku
#pytanie #pytaniedoeksperta #
Wtedy też młodzież się tak ubierała? Czy to całkiem nowy styl? Bo mi się wydaje, że wtedy też była taka moda. Ktoś wytłumaczy skąd to się wzięło? Bo jakby ktoś się tak ubrał w 2014 roku uznaliby go za bezdomnego albo za lumpa
Mam wrażenie, że to się zaczęło jakoś w 2020 roku
#pytanie #pytaniedoeksperta #
Kopyto96 +469
Dlaczego w Polsce kebab jest droższy niż w Niemczech?
Dlaczego w Polsce espresso koszutje więcej niż we Włoszech?
Dlaczego w Polsce zapłacimy za ramen więcej niż w Japonii?
Dlaczego ceny nieruchomości są często droższe niż na zachodzie?
Dlaczego w Polsce burger nie jest tańszy niż w USA?
Dlaczego wakacje w polskich kurortach są droższe niż w Hiszpańskich? XDDD (odlicz lot i policz all inclusive w Hiszpanii versus we Władysławowie w 3/4 gwiazdkowym
Dlaczego w Polsce espresso koszutje więcej niż we Włoszech?
Dlaczego w Polsce zapłacimy za ramen więcej niż w Japonii?
Dlaczego ceny nieruchomości są często droższe niż na zachodzie?
Dlaczego w Polsce burger nie jest tańszy niż w USA?
Dlaczego wakacje w polskich kurortach są droższe niż w Hiszpańskich? XDDD (odlicz lot i policz all inclusive w Hiszpanii versus we Władysławowie w 3/4 gwiazdkowym
Lewego podziwiam od dawna - za głowę, nie za nogi. Nigdy nie był talentem czystej wody jak Ronaldinho czy Messi, ale z tego co mu dała natura dzięki głowie potrafi wycisnąć 200%. Od lat buduje karierę opierając się na solidnym treningu i rodzinie. Żadnych wymówek, żadnych afer finansowych i obyczajowych - Pan Piłkarz po prostu. Wydaje nam się, że on osiągnął szczyt, a Robert pójdzie dziś na trening i będzie pracował aby być jeszcze lepszym i zdobywać kolejne szczyty.
Siatkarze wczoraj weszli niesamowicie w mecz, statystyki atakujących były kosmiczne. Potem dostali w dupę w dwóch kolejnych setach. Amerykanie byli na fali i perspektywy przed tiebreakiem były niewesołe. A jednak nasi wygrali przekonująco. Dzięki chłodnym głowom. Bo ręce i nogi u Amerykanów nie były gorsze.
Meczu Igi nie oglądałem, ale w decydującym secie wygrać 6:4 ze stanu 2:4, to trzeba być zimnym jak lód. Ta dziewczyna ma dopiero 21 lat. I potrafi głową wygrywać spotkania, a nie rakietą jak panie Williams, które rozstrzeliwały rywalki po korcie bo po prostu były silniejsze fizycznie od większości z nich (nic nie ujmując technice sióstr W., ale bez tej przewagi siły byłyby przeciętnymi zawodniczkami).
Nawet jeśli to ostatni hattrick Roberta, siatkarze zakończą w półfinale, a Iga nie wygra US Open, czuję dumę, że mamy takich sportowców - walczących zawsze do końca. Przeczą stereotypowi Polaka, jaki sami sobie stworzyliśmy - zakompleksionego i słabego psychicznie przegrywa.
#lewandowski #tenis #siatkowka #przemyslenia
Moim zdaniem największe sukcesy odnoszą, kiedy grają przed własną publicznością lub kiedy przystępują do turnieju z pozycji albo underdoga albo przynajmniej nie z pozycji faworyta.
To nie tak, że uważam, że są słabi mentalnie, ale na pewno nie wskazałbym tej cechy jako ich siły.
@rooger: Jakim cudem obronili tytuł mistrza świata pozostaje więc zagadką.
Nie napisałem, że samą siłą, ale że siła dawała im przewagę. Uważam, że w rankingu obie byłyby przeciętnie jakieś
@S0Cool: Ale właśnie w tym 2018 r. startowali z pozycji underdoga. Niewielu na nich stawiało przed turniejem, to czterolecie od MŚ w 2014 r. do następnego turnieju było dla nas nieudane - na żadnym turnieju nie załapaliśmy się do strefy medalowej - ani na Igrzyskach, ani w Lidze Światowej/Lidze Narodów, ani nawet na ME.
@S0Cool: Nie, to dzięki pieśni o Małym Rycerzu (ง ͠° ͟ل͜ ͡°)ง
Co do reszty zgoda, widać że w polskim sporcie dokonują się pewne zmiany mentalności, pokolenie wychowane w latach 90 na "chlaniu gorzały na zgrupowaniach, skórze, furze i komórze" odeszło i ich miejsce wkraczają młode wilki,