Wpis z mikrobloga

Który z tych chwytów (nachwyt, młotkowy, a może podchwyt) będzie najlepiej angażował najszerszy grzbietu i najbardziej przypominał klasyczne podciąganie na drążku w Inverted Row?

W mieszkaniu nie mogę zamontować drążka, a mam podobne poręcze jak na zdjęciu po prawej i szukam głównego ćwiczenia na plecy, pomyślałem właśnie o Inverted Row, jednak nie wiem, który chwyt stosować.

#silownia #mirkokoksy #mikrokoksy #trening #zdrowie
roninq6 - Który z tych chwytów (nachwyt, młotkowy, a może podchwyt) będzie najlepiej ...

źródło: comment_16624017050MsO7wt2QVlK7uXr9vdCRc.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@Darksed: @uberGoy: a to nie jest tak, że np. podchwytem mniej będą pracować plecy, bo więcej pracy przejmie biceps? Nie wiem jak to jest przy młotkowym i nachwycie, ale tam raczej biceps mniej pracuje niż przy podchwycie
  • Odpowiedz
@roninq6: Nie jestem ekspertem ale na chłopski rozum to w tym ćwiczeniu wszystko zależy od tego na jakiej szerokości i wysokości ustawisz ręce + pozycja nóg. To jak ustawisz nadgarstek ma wpływ na mięśnie rąk i najprawdopodobniej barków, dla pleców to raczej nie ma znaczenia bo przecież rotując nadgarstek nic nie zmieniasz w kontekście tego jak pracujesz plecami
  • Odpowiedz
@uberGoy: @Dizel_AHTUNG: ręce z reguły ustawiam na wysokości barków jeśli mowa o nachwycie, przy młotkowym też się staram mniej więcej na tę szerokość ustawiać poręcze, podchwytu jeszcze nie testowałem

jeśli chodzi o pozycję nóg to jaka powinna być? spotkałem się gdzieś ze stwierdzeniem, że nogi bliżej poręczy = większe zaangażowanie najszerszego i środka pleców, a nogi dalej poręczy = większe zaangażowanie góry pleców, czyli teoretycznie lepiej by było
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@roninq6: jeżeli chodzi o pozycję nóg raczej jakiegoś większego znaczenia nie będzie. Jak dasz trochę do przodu to brzuch na pewno bardziej popracuje ale kogo to obchodzi. Nie bujaj się i tyle, a jaki sposób wybierzesz to już od ciebie zależy.
  • Odpowiedz