Aktywne Wpisy
Maurelius +420
Polak nie wierzy. Polak wierzy, że 4-dniowy tydzień pracy zawali gospodarkę, licytuje się z innymi przedstawicielami swojej robotniczej klasy społecznej kto ma większy z-------l w życiu i prześciga się z innymi w lizaniu butów wiecznie poszkodowanym pciembiorcom.
#ekonomia #gospodarka #antykapitalizm
#ekonomia #gospodarka #antykapitalizm
makamele +23
Rozwala mnie to jak millenialsom ciezko przyznac, ze mieli latwiej w budowaniu majatku od GenZ
"Chlip chlip, no ja skonczylem liceum i praca za 8zl, a teraz to minimalna 4k" (XD)
"Chlip, chlip, no wy mlodzi nie wiecie jakie zarobki gowniane byly, dopiero dwa lata po studiach kupilismy sobie 50m2 na kredyt, trzeba bylo 20k zl uzbierac na wklad wlasny"
Mlodych
"Chlip chlip, no ja skonczylem liceum i praca za 8zl, a teraz to minimalna 4k" (XD)
"Chlip, chlip, no wy mlodzi nie wiecie jakie zarobki gowniane byly, dopiero dwa lata po studiach kupilismy sobie 50m2 na kredyt, trzeba bylo 20k zl uzbierac na wklad wlasny"
Mlodych
Planuję zakup projektora do domu. Chciałbym z jego pomocą oglądać wieczorami filmy/seriale oraz czasem grać w gry.
Plan zakłada umieszczenie projektora po przeciwnej stronie pokoju od PC (niecałe 4 metry w linii prostej).
W związku z tym pomyślałem o urządzeniu, do którego mógłbym przesyłać obraz za pośrednictwem domowej sieci Wi-Fi.
Doradzono mi dwa modele:
Epson EB-FH52
Epson EH-TW5825
Jeśli dobrze rozumiem, to ten pierwszy obsługuje Wi-Fi, a w drugim siedzi Android TV™. I teraz mam zagwozdki:
1. Do pierwszego, po Wi-Fi mogę przesłać chyba dowolny obraz (Netflix, gra, pulpit, zdjęcia, VLC, cokolwiek, co wyświetla PC), ale co z Android TV™? Można chyba na nim zainstalować apkę Netflix albo Steam Link, ale co jakbym chciał obejrzeć film z VLC albo zagrać w grę, której nie ma na Steam? Nie mam doświadczenia z tym systemem.
2. Czy do gier akcji, wymagających troszkę szybszego czasu reakcji rozwiązanie bezprzewodowe się sprawdzi? Może lepiej pociągnąć długi kabel HDMI dookoła pokoju.
3. No i czy ktoś ma może propozycje innych modeli projektorów? Planowałem budżet ~3500 zł (tak, wiem, że obydwa wymienione przeze mnie modele przekraczają budżet).
Jeśli wymiary przestrzeni do wyświetlania obrazu, bądź inne parametry są potrzebne, to oczywiście udzielę takiej informacji.
Będę wdzięczny za pomoc.
#projektory #projektor #kinodomowe #ogladajzwykopem
Co do 4K, to pasuję. Nie jest mi to do niczego potrzebne.
W tej chwili najbardziej się obawiam, że postawię taki projektor po drugiej stronie pokoju i okaże się, że mam za małą powierzchnię do wyświetlenia obrazu.
dobrze słyszałeś, epsony mają najtańsze lampy, ale minusem 3lcd jest czerń. Jak byś się zdecydował na epsona to upewnij się czy ma regulację ustawień gamma, innego nie bierz.
Jak ma być epson to ten ma świetny stosunek cena/jakość i ma dobry kontrast natywny. Jak wyszedł następca tego modelu toteż możesz go rozważyć