Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 3078
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Titufe: właśnie jest w stanie obiektywie ocenić to jak wygląda życie w Polsce bo mieszka w innym kraju a nie czerpie wiedzę tylko z internetu. I o ile zgadzam się że PiS to zło. Tak żałosne jest jak widzę wszędzie że np. paliwo powinno być po 5zl a że jest drogie to wszystko wina PiSu. A w Niemczech jest drożej ale kurła Niemiec ile może kupić za swoją wypłatę a
  • Odpowiedz
  • 2
@manyec:

Bo ja wcale nie czuje ze w Polsce żyje się gorzej.

Ile litrów benzyny kupisz za przeciętną pensję w Polsce, a ile za przeciętną pensję w takiej Francji czy w Niemczech?
  • Odpowiedz
@Jabby: poziom w polsce nie jest zły, jeździmy starszymi samochodami i musimy przekładać remonty czy nie możemy sobie pozwolić kupić całej kolekcji ubrań na raz ale w perspektywie obiektywnie niedługiego czasu możemy sobie pozwolić na zmiany i zbierać majątek który wykorzystają nasze dzieci.
Moim zdaniem jest coraz lepiej mimo wszystko, będą lata chude i grube ale od biedy prl odepchnęliśmy się dosyć skutecznie. Coraz mniej obskurnych budynków coraz więcej spłaconych
  • Odpowiedz
  • 0
@Jabby: wszystko spoko, tylko zamiast kaczora też powinno być "Polacy". Zawsze mamy wymówkę, że to czyjaś wina, a nie nasza. No nie nasza wcale :D
  • Odpowiedz
@Kryspin013: zadłużył a mimo to mamy 43% zadłużenia bo były newsy że polska spełniła warunek do obniżki vatu do 22%. Sprytnie nas zadłużają, ale wszystkie kraje się zadłużają, grunt to nie być jak Grecja.
  • Odpowiedz
@Jabby: Wyć mi się chce, jak każdy kolejny rząd dokłada Polakom na szyje nowe młyńskie koło chwaląc się, że dzięki temu konkretnemu rządowi Polska rośnie.

A tymczasem Polska rośnie nie dzięki rządom tylko mimo rządom - każdy kolejny skok cywilizacyjny, wzrost gospodarczy czy rozwiązanie kolejnej katastrofy (daleko nie szukając pomoc powodzianom we Wrocławiu w 97, wsparcie uchodźców z Ukrainy, sprzątanie zatrutej Odry etc.) jest tylko i wyłącznie naszą, Polaków, zasługą.
  • Odpowiedz
@nafukanyXD: To po co siedzisz w Londynie, skoro wolisz Polskę? Nigdy nie rozumiałem takich ludzi, bo to najwyższych lotów hipokryzja. Ja mieszkam w Niemczech, zdaję sobie sprawę z niemieckich niedociągnięć i wad tego kraju, ale porównać ten kraj do Polski to jak czterogwiazdkowy hotel do stodoły na podkarpaciu
  • Odpowiedz
Przecież Vati chodzi jak w zegarku na każdy kaprys karakana. Nie upodmiotawiajmy tej pacynki.

@Rapidos: to pisowski damage control, już od dłuższego czasu widzę na wypoku zrzucanie win na vateusza. Pewnie szykują się na zmianę premiera i liczą, że wszystkie winy, a szczególnie zimowy kryzys, zrzucą na premiera i ujdzie im na sucho. xD
  • Odpowiedz