Aktywne Wpisy

Strajk kobiet to była ostatnia szansa żeby przepędzić pisowców, chłopy z wykopu zamiast solidarnie dołączyć i obalić tych karakanów, łącznie z prezydentem który się wtedy schował i nie było z nim kontaktu, woleli pisać ree przeklinajoo i ulice blokujooo ree. To teraz macie za swoje i nie narzekajcie na chipsy po 15zł bo możecie zostać uznani za rosyjski wpływ i dostać wyrok bez sądu i możliwości apelacji
#bekazpisu #polska #bekazpodludzi
#bekazpisu #polska #bekazpodludzi

ziumbalapl +88
Og**pienie członków Konfederacji chyba nie ma granic :)
#bekazprawakow #bekazpodludzi #heheszki #neuropa #ukraina #konfederacja
#bekazprawakow #bekazpodludzi #heheszki #neuropa #ukraina #konfederacja

Dzisiaj zadzwonił do mnie mój lokator że on może płacić więcej za wynajem mojego ogromnego mikroapartamentu 35m² we Wrocławiu xD
Gość podumał że skoro nie podwyższam mu wynajmu to znaczy że czekam aż mu się umowa skończy i go wyrzucę ( ಠ_ಠ)
Więc dzisiaj jadę do niego i przedłużamy umowę na kolejny rok na takich samych warunkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wynajem #nieruchomosci #wroclaw
Inna sprawa, że niektórzy landlordzi odlatują z podwyżkami bo to też się zdarza.
Niestety rynek najmu w tym kraju jest chory i pełny problemów z obu stron płota.
Ja musiałem podnieść dziewczynie za gabinet o 25% po roku czasu, ponieważ w tym czasie zaczął się cały cyrk inflacyjno-stopowy. Zamroziłem stopy ale nie tak szybko jakbym chciał i nagle się okazało, że płacąc podatek za wynajem muszę dokładać do interesu. Na szczęście się z tym liczyła i zrozumiała.
Natomiast więcej już jej nie chcę podnosić, chyba że będzie jakiś armagedon związany z prądem
Mi bardziej chodziło o patologię rynku wynajmu, że facet sam zaoferował chęć płacenia więcej.
Zresztą wczoraj miałeś Mirka który ma umowę na czas nieokreślony i będzie korzystać z prawa że jak ma taką umowę może 3 lata mieszkać na wypowiedzeniu w tym mieszkaniu za te same pieniądze. Co byś zrobił jako właściciel mieszkania?
@orzeszkiziemne Powoli dochodzimy do momentu, że nie da
Mieszkania we Wrocławiu obecnie rozchodzą się na pniu. Ludzie biorą to co jest. Żeby trafić coś normalnego w normalnej cenie trzeba mieć farta i naprawdę się naszukać.
Inna sprawa, że są również mieszkania za 2.5 k tylko to już jest standard PRL faktycznie i obecnie ludzie całkiem słusznie kręcą nosem.
No
Studencki szał potrwa jednak jeszcze tylko miesiąc, ukraiński szał też będzie słabnął, za kilka miesięcy te umowy podpisywane w obecnym okresie będą wypowiadane
Szczególnie że już kiedyś przeżyłem parkę z małym dzieckiem co skończyło się ścianami umazanymi gównem.
Wiadomo, że październik / wrzesień to masakra na rynku mieszkań na wynajem, ale to co się dzieje obecnie wcale nie napawa optymizmem.
Może równie dobrze być tak, że za chwilę część ludzi ucieknie z miasta bo nie da rady się
@Marczeslaw: nie podumał, bo każda umowa okresowa, jeżeli nie jest wypowiedziana na miesiąc kalendarzowy przed jej wygasnięciem, to ulega przedłużeniu na czas nieokreslony
Mi landlord podniósł o 30% czynsz i to w zeszłym roku jak na rynku najmu była masa pustostanów i to pomimo, że mieszkałem
Komentarz usunięty przez autora