Wpis z mikrobloga

Witajcie mam problem jako najemca mieszkania... Podpisałem umowę tydzień temu w sprawie umowy najmu lokalu mieszkaniowego. Umówiona kwota to 1200zł, po tygodniu dostaje telefon dosłownie ze mam ukraincow na Pana miejsce za 1300zł. Czy pan sie zgadza? Ja mówie nie, kaucja zapłacona już w wysokości 1200zł gotówkowo. Właścicielka mówi ze zgubiła swoje dwie umowy, prosi nas o podpisanie jeszcze raz jej części umowy. Proponuje aneksową umowe co 3 miesiące, lub umowę najmu lokalu mieszkaniowego do czerwca przyszłego roku. Tak jak było umówione. Czy mając swój egzemplarz umowy w pełni uzupełniony nie muszę się martwić? Co w wypadku gdy właścicielka odmówi wydania kluczy, lub nie będzie mnie chciała wpuścic? #najem #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie #wynajem #prawo #pomocy
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kulukaj: To niech Ci wypowiada umowę z miesięcznym okresem wypowiedzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°). Sprawy jej nie ułatwiajaj i siedzi tam tyle - ile trzeba.
Pamiętaj, że miesięczny okres wypowiedzenia liczy się z ostatnim dniem.miesiaca, więc jeśli wypowie Ci to teraz to cały wrzesień na mieszkaniu jest dla Ciebie. Możesz je zwolnić prawnie dopiero w październiku.
A ta baba jest jakaś jebnieta i nie omieszkał bym
  • Odpowiedz
@omakalandeflore: No to starsza babcia która jest łasa na kase, na umowie jest sporządzony miesięczny okres wypowiedzenia. Szantaż na 1300zl. @jmuhha: To znaczy moj egzemplarz to dane dziewczyny dowód, właścicielki i podpis mój jej i właścicielki. Ona miała 2 egzemplarze gdzie byłem jeszcze ja z moimi danymi, ale takie same
  • Odpowiedz
@kulukaj: prawo po Twojej stronie, ale jeżeli tak kombinuje za 100 zł/mc, to Ty zastanów się czy lepiej nie zrezygnować, wróżę niezłe cyrki przy rozliczeniu mediów. Zakładam, że w umówię masz spisane liczniki, jeżeli nie to rób zdjęcia liczników, mieszkania (stanu mebli itp.).
  • Odpowiedz
@kulukaj: Postrasz ja próba wyłudzenia to jej rura zmięknie i nie będzie kombinować, bo będzie widziała że ma do czynienia z człowiekiem, który nie daje sobie w kaszę dmuchać. Tak samo z tym zwolnieniem mieszkania od 1 października w przypadku wypowiedzenia umowy z jej strony. Mów, że Ciebie to nie interesuje bo taka jest umowa i tyle. A jak cię będzie nachodzić to zgłaszaj nękanie na psiury ( ͡°
  • Odpowiedz
@kulukaj: Dzień dobry panie bank. Od dziś nie spłacam kredytu hipotecznego, bo zgubiłam umowę. Ewentualnie dam wam jeszcze 100 zł za te mieszkanie :)
  • Odpowiedz
@Glikol_Propylenowy: Nie wprowadzaj go w błąd, bo jak umowa na czas określony to nie ma czegoś takiego jak wypowiedzenie z miesięcznym wyprzedzeniem, chyba ze strony umowy maja taki zapis w umowie, co praktycznie nigdy się nie zdarza. Najczęściej jest tylko ogólny zapis o możliwości rozwiązania za porozumieniem stron, a tu takiego nie ma (porozumienia).

@kulukaj mam duże doświadczenie w najmie, więc jakby co to wal śmiało. Generalnie jeżeli umowa
  • Odpowiedz