Wpis z mikrobloga

@death070: I co napisze? Panie popraw pan i tercety bo wam strona pada? To to samo co białkowi mówić weź napraw tagi i popraw bezpieczeństwo. Ja pytam z ciekawosci dlaczego tak się dzieje i czy ciężko to naprawić.
  • Odpowiedz
@death070: Ja pytam z ciekawosci czy to taki problem posiadając dobry budżet coś takiego zrobić i ile na przykład coś takiego trwa. Żeby mieć argument podczas kłótni na przykład z moim ojcem który jest za pisem i tez nie może kupić tego gownianego opału.
  • Odpowiedz
@tylkoocosspytam: Już odpowiadam jak to wygląda w państwowych spółkach. PGG dysponuje milardami złotych ale priorytet mają premie dla zarządu (krewni i znajomi PiS), niejawne sponsorowanie partii i uzupełnianie braków w budżecie spowodowanych rozdawnictwem socjalu. Budżet na dział IT wynosi więc jakieś 11 zł 53 gr brutto dziennie. Pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tylkoocosspytam: Widzisz tutaj przykład dobrego zarządzania środkami przez firmę RP sp zoo. W tym że normalna firma działa na wolnym rynku a RP sp zoo jest monopolistą i klienta ma tam na czym sasin siada ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tylkoocosspytam: Chłopie, co się dziwisz, to jest spółka państwowa więc z sztygara zrobili programistę i heja do przodu. Druga sprawa to infra. Nie wiem ilu ludzi próbuje jednocześnie skorzystać, ale liczby pewnie idą w dziesiątki tysięcy na sekundę. Serwer nie wyrabia i odrzuca połączenia, musieli by trochę zainwestować aby obsłużyć spory ruch generalnie w dwa dni w tygodniu, pewnie im się nie kalkuluje ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@tylkoocosspytam: co wtorek i czwartek dodaję od siebię mała cegiełkę. Wchodze na stronę i pare razy odswierzam. Nie, nie potrzebuje węgla, grzeję pompą ciepla i wspomagam sie kominkiem na drewno, po prostu chcę widziec jak świat płonie (albo raczej marznie).
  • Odpowiedz