Wpis z mikrobloga

Ruskie i państwa wyznaniowe mają jedną wspólną cechę. Nienawidzą jak ludzie się cieszą, jak ich życie jest radosne i mogą się bawić. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Otóż jest tak dlatego, że wszystkie reżimy baaardzo dążą do tego żeby jednostkę stłamsić i odebrać jej wszystko co ma wartościowe - w tym zabawę i radość. Taka jednostka jest podatna na propagandę, nie ma nic innego w życiu niż główny strumień informacji i generalnie czuje bezsens życia - jest większa szansa, że będzie robić to co się jej każe. ( ͡° ͜ʖ ͡°) #finlandia #ruskimir #rosja #wojna #ukraina
  • 24
@RitmoXL: Wydaje mi się, ze bycie politykiem to zakładanie maski przed społeczeństwem. Trochę jak bycie szefem/rodzicem i pewne zachowanie nie przystoi na każdym z wymienionych „stanowisk”.
Ludzie na wykopie mieli wielkie zesranie jak nasz prezydent założył tik-toka, że to takie dziecinne i nie można tak postępować. No i pewnie wykopki miały racje.
Tak samo z panią prezydent Finlandii - nie jest problemem, że się bawiła. Problem polega na tym, że takie
@RitmoXL:

państwa wyznaniowe

Oświecone wykopki jak zwykle używają pojęć, których nie rozumieją. Wiesz geniuszu, że UK, Dania, Norwegia, Islandia, Grecja czy Malta to państwa wyznaniowe?
Pewien wizerunek który polityk próbuje wykreować (osoby odpowiedzialnej, poważnej, godnej zaufania) upadł.

@BurzaGrzybStrusJaja: W czasie wolnym się bawi, w czasie pracy robi to co do niej należy jest kompetentna i sumiennie wykonuje swoje obowiązki, nie wiem gdzie tu jakiś upadek wizerunku xD

Trochę jak bycie szefem/rodzicem i pewne zachowanie nie przystoi na każdym z wymienionych „stanowisk”.

Typowo wschodnie podejście, jak już jesteś szefem/kimś ważnym to masz już do śmierci nie wychodzić
Taka jednostka jest podatna na propagandę,

@RitmoXL: patrz widzisz jak ci smutno i niewygodnie, zobacz to przez tuska i niemcow, wyprzedali cały kraj, jakby nie wyprzedali to dobra jaryca miałaby ci z czego dać pieniondze i juz bys smutny nie był ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zirytowana_plaszczka: @sebusik:
Hurrr durr złe prawaki nienawidzą kobiet i to dlatego, to dlatego że się bawiła a ZAMORDYSCI z prawackim gwoździem w mózgu nienawidzą jak ktoś się bawi bo wszyscy maja być SMUTNI.
Juz ulzyliscie sobie?

Ja tylko opisałem OGÓLNY MECHANIZM, a wy jedyne co potraficie zrobić to wyrzucić na człowieka wiadro pomyj i przylepić kilka etykietek - bo jak ktoś myśli inaczej niż ty to wróg. W sumie to
Nacjonaliści/konserwatyści też tak generalnie mają

@zirytowana_plaszczka: weź już daj spokój. To jest cecha systemów totalitarnych, które występują po każdej stronie politycznej linii oddzielającej "prawo" od "lewa". Nacjonaliści/konserwatyści tak mają, ale komuniści też tak mają, globaliści też tego próbują (ci o zapędach totalitarnych), zwolennicy agresywnej redystrybucji kapitału (ci, którzy np. chcą zaboru dóbr luksusowych) i cała masa innych #!$%@?ńców.
Ja w ogóle tak kompletnie nie rozumiem tej nagonki xD. Przecież to tak