Aktywne Wpisy
EditorTM +86
Poszedłem dzisiaj na spacer po osiedlu i to jest horror - dosłownie w każdym bloku kundel lub kilka kundli ujada na balkonie. Czy to społeczeństwo któremu tak bardzo przeszkadza płacz dzieci nie słyszy tego ujadania od rana do wieczora? #psy #psiarze #patologiazmiasta
iceman0392 +51

#koty
#pytanie
Przygarnęliśmy 4 dni temu kotka
Zamierzamy trzymać go w domu, w sensie bez wychodzenia na dwór samopas.
Jak to u was wygląda?
Robi ktoś tak?
Czy Kot trzymany 99% procent czasu w domu, nie będzie jakiś mniej szczęśliwy niż te hasające po podwórku?
Czytałem różne opinie, podobno wielu ludzi tak robi.
Dla mnie to dalej nie do wyobrażenia, że jak to tak...
I nie zgodziłbym się na to, w sensie na przygarnięcie kotka, ale luba mówi że niby tak się często robi, koty się coraz częsciej się całkowicie udomawia, że trzymać kotka w domu (z dostępem do balkonu) można i nieszczęśliwy nie będzie.
Oczywiście zapewniając mu wszystko i rekompensując brak wyjść jakimiś dodatkowymi aktywnościami i dodatkowo poświęconym czasem.
Dalej nie mogę tego przetworzyć dlatego kieruję zapytanie, kto tak jeszcze robi?
źródło: comment_1660893258kU67NmoLJUEJS7m2XFF4zu.jpg
PobierzCzyli podsumowywując, można jak najbardziej, no to trochę się uspokoiłem.
Dzięki za odpowiedzi.
@Sandrinia: Co do smyczy, to też są takie plany konstruowane przez lubą, ale powiem szczerze nie widzę tego bardziej, niż trzymania kota cały czas w domu.
źródło: comment_1660896095EUbMRBifG2tbrdahf4TzfO.jpg
Pobierz@Zeequen: na zdjęciu ma lekkiego foszka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dla mnie to komiczne, no ale czego się nie robi dla szczęścia kotka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Człowiek tego nie widział bo ja nie z większego miasta tylko z powiatowego, to i nie przyzwyczajony do takich rozwiązań.
@ZmiksowanaFretka: ludzie też?
Mówię oczywiście o ogólnym schemacie, każdy kot jest trochę inny. Z moich dwóch kotek jedna mega chce