Wpis z mikrobloga

W co najlepiej iść w trakcie ekonomii (3 rok stacjo)? Nudzi mi się w chacie i bym chciał popracować zdalnie na jakimś stażu albo porobić jakieś audyty. Słyszałem, że walić na staż, bo tam się i tak prawie nic nie robi, a to dobry wpis w cv, prawda to? Potem i tak idę na magisterkę na ekonometrię więc nie wiem czy to dobry pomysł. Kasy mam aż za dużo więc jest raczej drugorzędna, grunt żeby nie zwariować i nie zniechęcić się do życia.

24 lvl
Znam angielski B2 (rzekomo C1 ale to g---o prawda xD), niemiecki A2, trochę excela, doświadczenie w sprzedaży 3 lata, chwilę nawet jako kierownik punktu (nigdy więcej pracy z klientem)
Mam też dużo czasu, żeby nauczyć się czegoś (inb4 kucowanie - nienawidzę kucować z całego serca)

Dajcie protipy dla młodziana

#studbaza #pracbaza
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Irciu: Jak chcesz jakąś pracę biurową znaleźć potem, to doświadczenie ci w tym bardzo pomoże. Ja mimo że mam wyższe i to nie jakieś gówniane, to nigdzie mnie nie chcą prawdopodobnie właśnie przez brak doświadczenia. Ja bym poszedł na twoim miejscu nawet na staż za 1400 zł, byle tylko móc potem powiedzieć, że mam doświadczenie w pracy na podobnym stanowisku i wiem z czym to się je.
  • Odpowiedz
@ktomizajalnazwy: Jaki kierunek jeżeli można? Zdziwiłeś mnie, bo właśnie mam znajomą z uczelni co sobie lekko bez doświadczenia klepie zdalnie za 26 zł na godzinę w jakimś korpo.
  • Odpowiedz
@Irciu: to jak chcesz fajny wpis to polecam jakieś korpo (Nordea, cokolwiek z polskim?), jak masz angielski to korpo z użyciem ang (np infosys, Fujitsu etc).

Na techniczną słuchawkę dostaniesz się z angielskim takim jak masz i minimalną znajomością komputera. W Fujitsu np przychodzisz na tzw 1 linię czyli service desk i możesz awansować na 2 i 3cią i nie musisz kodować (przynajmniej na 1 i 2, 3 nie jestem
  • Odpowiedz
@Irciu: szukaj staży w zagranicznych korporacjach, dostaniesz na zleceniówce 25-30zl za godzinę i będzie to dobry wstęp do kariery. Po ekonomii można wszędzie uderzać, gorzej będzie jak do typowych stanowisk IT, chyba ze umiesz programować, ale np. na staż analityka biznesowego IT czy finanse bez problemu, bardziej bym szukał w branży bankowej
  • Odpowiedz
@Irciu: sezon audytowy niedlugo sie zacznie, ale watpie ze wezma kogos kto nie moze pracowac full time. Troche pozno sie ogarnales z tym bo na wakacje jest sporo stazy w korpach roznych. Poszukaj jeszcze na pracuj.pl i innych tego typu - moze cos sie znajdzie.
  • Odpowiedz