Aktywne Wpisy

tojapaweu +154
Po ostatnich wydarzeniach, napisałem post w którym apeluje do kobiet, aby uważały na siebie, bo p-----w nie brakuje.
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika
Co przeczytałem w zamian? JESTEM CZĘŚCIĄ PROBLEMU, a to tylko kropla w morzu. Większość odpowiedzi, że nie powinienem kazać uważać kobietom, tylko edukować mężczyzn.
A idźcie w p---u z tymi #rozowepaski
#zalesie #torun #logikarozowychpaskow #lewackalogika

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Xxxvvvwww +371

źródło: temp_file4460833836964255216
Pobierz
#nieruchomosci #mieszkanie
Nie zawsze nowe budownictwo oznacza lepsze.
Pytanie jak tam jest z instalacjami, kominami, oknami, itp
Podobno ocieplenie i wszelkie prace konserwatorskie przy tej okazji wydłużają żywotność wielkiej płyty. Zweryfikowała bym natomiast kwestie instalacji. W moim bloku było już doprowadzone ciepło z ciepłowni, więc chociaż ten temat był z głowy, natomiast prąd musiałam sama przerabiać, bo instalacja wolała o pomstę do
Zresztą, najnowsze ekspertyzy pokazują że bloki z płyty wytrzymają nie jak pierwotnie zakładano 40-60 lat, tylko ponad 100 lat, zwłaszcza że sporo bloków z płyty jest po termomodernizacji. Solidność wielkiej płyty dobrze obrazuje też wojna, bo
Jak by nie było innego wyboru, albo mieszkanie w wielkiej płycie byłoby ZNACZNIE tańsze, to może bym się zdecydował. W innym przypadku nie ma takiej opcji, bo po co brać sobie na głowę potencjalne problemy.
Lepiej kupić nowy
@ArtBB: a jest ocieplone? Sąsiadów też będziesz słyszał. Kiedyś wynajmowałem mieszkanie z podobnych lat gdzie za ścianą mieszkali starsi ludzie co słuchali TV do północy bardzo głośno. Nie dało się spać.
@acpiorundc: A po czym to poznać? Bo właściciel może kłamać.
@ArtBB: powiedzmy musi mieć "kolorową" elewację. Sprawdź w google maps jak wyglądała elewacja 5-10+ lat temu. Jeżeli ocieplenie było robione w przeciągu ostatnich 5-7 lat to raczej już dawali duży styropian. U mnie ocieplili właśnie taki blok jakieś 4 lata temu i jest to ogromna pozytywna różnica.
Mhm. A najlepiej świadczy o tym olbrzymia popularność na rynku wtórnym PRL-owskich kostek, które są przerabiane na milion sposobów. To samo dotyczy jeszcze starszych domów murowanych. Ludzie restaurują XIX wieczne dworki czy poniemieckie domy