Aktywne Wpisy
Blondynka34 +80
#nocnazmiana #koty
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.
Dzisiaj odszedł mój jedyny przyjaciel. Miał skrzep w sercu i FIV, dawałam mu leki a wizyta kontrolna u weterynarza miała być za tydzień. Dużo spał przez ostatnie dni, trochę jadł. Znalazłam go martwego na parapecie w kuchni. Nie mogę patrzeć na zabawki i akcesoria po nim.

źródło: aaaaoooooo
Pobierz

Mam już szczerze dosyć swojej obecnej firmy, jestem tu 5 lat ale jak myśle o rozmowach do innych firm tzn. Jakieś pytania teoretyczne które często nie maja związku z późniejsza praca i na których często się wykładam to tez mi źle xD
I zostaje w takim maraźmie, a z drugiej strony wiem ze gdzieś indziej dostanę więcej…
Jak się przygotować do takich rozmów żeby dobrze wypaść? A może macie szczęście i na rozmowach nie macie takich pytań? Jak trafić na taką firmę? XD
#webdev #programowanie #programista15k #pracazdalna
zostaje też opcja polowania na firmy które nie robią takich gunwo rekrutacji xD
w obecnej firmie miałem krótkie zadanie rekrutacyjne na 1.5h i potem rozmowę z CTO o tym co napisałem, co bym chciał tam dodać jakbym miał więcej czasu i live coding w postaci: "dopisz endpoint robiący X", "dane jakie dostaliśmy są
źródło: comment_1660814788Vw7j0g3hbI4FaHc03CSd0p.jpg
PobierzPogadaj ze znajomymi jak wyglądają u nich procesy.
Podczas samej rozmowy kluczowe jest rozpoznanie z kim gadasz i mówienie tego co chciałby usłyszeć, np jeśli gadasz z PM, leadem itp to on ma w nosie detale techniczne, trzeba sprzedać miękkie skille, opowiedzieć o odpowiedzialnościach, rolach itp
Warto przygotować sobie kilka sensownych pytań, to pokazuje, że