Aktywne Wpisy

heksengerg +171
źródło: temp_file4727355586165404252
Pobierz
miki4ever +3
NBA TYPER 2025
PLAY-OFF
FINALY KONFERENCJI
PARY
New York Knicks vs. Indiana Pacers
PLAY-OFF
FINALY KONFERENCJI
PARY
New York Knicks vs. Indiana Pacers

#przegryw #pracbaza #kiciochpyta #logikaniebieskichpaskow #emigracja #grafika #sql #excel #python #niewiemjaktootagowac
mirki potrzebuje wskazówki, porady bo sam jestem zagubiony, występuje u mnie klasyczny strach przed nieznanym i brak odwagi aby "próbować"
obecnie pracuje w państwówce za 4k do łapy, idąc do niej ok. dwóch lat temu z umiejętnościami SQL i Excel liczyłem, że będę mógł dalej się rozwijać w tym kierunku, niestety poza dostępem do kursów udemy i próbie samokształcenia praca nie jest rozwijająca i ogólnie jeszcze tutaj siedzę prawdopodobnie do kwietnia, bo jestem na umowie na zastępstwo
jak się przełamać? często widzę w ogłoszeniach o pracę na analityka danych że jest wymagana znajomość (lub mile widziana) tableau i pythona. Obu tych rzeczy cały czas się uczę jednak nie wiem co powinienem umieć faktycznie i jak mogą wyglądać testy/pytania rekrutacyjne, czy bym się nadawał.
Z innej strony myślałem o przebranżowieniu się, gdyż zawsze gdzieś tam tkwiło mi w głowie zainteresowanie do after effects, montażu, a ostatnio do grafiki 3D - zakupiłem nawet kurs blendera na udemy, który nawet zacząłem przerabiać xD
i tu pojawia się kolejne pytanie - co powinienem potrafić chcąc dostać swoją pierwszą pracę w tej branży? jak powinno wyglądac portfolio? wiem, że montażysta montażyście nierówny i jeden będzie tylko przygotowywał lower thirds i proste napisy a inny będzie korzystał z rotobrushów, chroma keyów, dodawania obiektów 3d itd. i jak wygląda kwestia zarobków?
żeby było zabawniej to myślałem także o zrobieniu jakichś uprawnień na wózek widłowy lub spawanie i wyjazd za granicę, ale tutaj też trzeba mieć doświadczenie...swoją drogą wszędzie trzeba mieć, nawet na juniorskie stanowiska trzeba mieć 1-2 lata doświadczenia co jest kpiną
nie wspomnę już o tym, że oczywiście jestem samotny i skrzywiony psychicznie, ale jestem tego świadomy i chcę naprawić najpierw samego siebie i w końcu zdecydować się co chciałbym robić, w jakim kierunku, co byłoby słuszne itd... :)
---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62fa7ddce59819101655da0b
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Przekaż darowiznę
Jak Ci się podoba to możesz zajrzeć do tych książek: "Python For Data Analysis", Wes Mckinney; "Practical Statistics for Data Scientists", Andrew Bruce, Peter C. Bruce, and Peter Gedeck.
Obydwie książki powinieneś móc znaleźć w necie za darmo i jest to IMO preferowana metoda