Wpis z mikrobloga

#programowanie #webdev #backend

Cześć Mirki. Siedzę w teleco, wcześniej jako tester oprogramowania (można tak powiedzieć), teraz już bardziej jako project manager czy owner, zależnie od nomenklatury.
Zaczyna mnie to nudzić, sam zaczynam się nudzić i pomyślałem na nauczeniu się czegoś nowego. Nie uczyłem się żadnego programowania od... W sumie będzie z 5 lat, a tyle to ogromny przeskok w tej dziedzinie, wcześniej cpp, python. Nie wiem czy chcę do tego wracać czy może coś innego, w każdym razie przydatnego i z perspektywami. Pomyślałem o webowce, backendzie.
Jak polecacie podejść do tematu nauki, jak się zacząć rozwijać i później to kontynuować. Jakieś rady, kursy?
  • 3
  • Odpowiedz
@kolotego: nie wiem czy wstecz czy w bok :D po prostu coś innego. Całe studia i pierwsze lata pracy byłem zajarany sieciami, czy to komp, czy telekom. Teraz szukam odskoczni po pracy. Zwłaszcza, że dziewczyna zaczyna coś kombinować z biznesem i chciałaby stronę swoją mieć.
Poza tym, często w swojej pracy mam trochę czasu, który mógłbym jakoś ukierunkować i może dodatkowo spieniezyć, tylko brakuje mi kierunku
  • Odpowiedz