Wpis z mikrobloga

• 6
Po wielu latach zwloki z wizyta u dentysty wreszcie nabralam odwagi. Przez zle doswiadczenia z polski balam sie, ale poszlam. Balam sie do tego stopnia ze mialam koszmary w nocy. Za prywatne leczenie zamkne sie w kwocie 900£. Podjecie sie leczenia dentystycznego dalo mi sporo pewnosci siebie. Wiec teraz ide za ciosem.
Nastepny krok to wyrobic prawo jazdy.
Ponad 5 lat jako plecak z niebieskim na motorze ogromnie pomoglo, bo H----d Perception zdaje z 4/5 albo 5/5. Teorie bez nauki mam na poziomie 63%, wiec nie jest tak zle jak na osobe ktora nigdy sie nie uczyla do testu na prawko
Jakie macie opinie o testach #unaswuk ? Ciezko jest zdac? Mi sie wydaje ze nie, po tym co czesto widze na drogach. Szczegolnie Bmw albo Mercedes czesto nie maja migaczy i zmieniaja linie jak sie im podoba
#uk #unaswuk
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elsaha: spora sumka, wyrwanie to najprostszy zabieg, niezla musialas miec traume zeby nie przyjezdzac do kraju zeby przyoszczedzic. Ja tam akurat lubie chodzic do dentysty, a jak mnie troche jeszcze boli to juz w ogole super, znaczy sie ze jakas gangrena juz sie zaczynala tworzyc :)) powodzenia na prawku!
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@extraordinary_seaman Nie bardzo mam do kogo jechac do polski. Do tego nie mam paszportu i obecnie sa spore problemy by sie zalapac na termin w ambasadzie by go wyrobic. W polsce raz babka zamiast znieczulic dziaslo to mi sie wbila prosto w nerw. Trauma do konca zycia Pod jednym zebem zaczal mi sie robic ropien co bolalo. Wiec postawilam nie wazne od kosztu rozwiazac ten problem. Teraz tak jak Ty lubie
  • Odpowiedz
  • 0
@extraordinary_seaman No najprostszy dla dentysty ale na zachowaniu swoich zębów jak najdłużej powinno zależeć tobie właśnie. Nie ma trwalszego uzupełnienia zęba niż naturalny. Dentysta powinien w tym pomagać
  • Odpowiedz
  • 3
@elsaha >Duze biale wypelnienie ponad 200£. First assessment with xray 60£. Reszty nie pamietam

Żart jakiś... Ja za £2000 mam dwa implanty w polskiej klinice prywatnej. A jak mój dentysta zobaczył ten amalgamat na zębach po leczeniu w UK to się przeżegnał
  • Odpowiedz
@elsaha: rozumiem, ja tam akurat miedzy statkami chodze regularnie, bo przy okazji kontakt odnowilem z koleżanką z podstawowki, ale kiedys tez mialem sytuacje awaryjna, costam zaczelo mi sie dziac z lewa dolna szostka i podnioslo mi calego zęba - przy jakimkolwiek kontakcie z górą paralizujacy bol, łzy i wycie. Pomimo soboty udalo sie sterroryzowac ludzi w kolejce i wbic na fotel do doktorka - ulga nie do opisania, od tego
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@elsaha: testy na prawko są tutaj stosunkowo proste, jedynie co to po covidzie kolejki do egzaminów strasznie sie wydluzyly. Moja rekomendacja to uczyc sie jezdzic po miescie w ktorym chcesz zdawac. Co do teorii sciagnij platna appke na telefon i sobie rob te testy non stop, pula pytan jest ograniczona
  • Odpowiedz
@elsaha: polecam wybrać się do prawdziwego dentysty z 21 wieku.
To znaczy taki który pracuje z mikroskopem przy praktycznie każdej czynności w gabinecie.
To ma być dokładne a nie na oko. Bo potem trzeba poprawiać i marnować kasę i czas i zęby
  • Odpowiedz
@adriano30: Znazlam strone ze wsztystkimi trasami ktore moga sie pojawic na egzaminie w moim miescie. Dodatkoeo szkola ktora wybralam ma specjalny portal z testami. Maja tez polskich instruktorow
  • Odpowiedz