Wpis z mikrobloga

Sekta Świadków Jehowy na polowaniu.
~11.08.2022 nasłonecznione

---
Od około dwóch tygodni ŚJ we wzmożonym trybie okupują w kilku dzielnicach najbardziej ruchliwe skrzyżowania stolicy licząc na nowe ofiary.
Na to, że uda się wciągnąć w machinę sekty kolejne zbłąkane dusze, nie wspominając im z początku o wielu chorych praktykach jak wykluczanie najbliższych niewierzących osób z otoczenia czy wmawianie ludziom że transfuzja krwi to grzech.

A to tylko wierzchołek góry lodowej.

Można znaleźć w Internecie wiele informacji na temat tego jak działa ta machina. Również na mikroblogu byli wyznawcy tej sekty nie raz opisywali swoje przykre doświadczenia.

Teraz organizacja JW poluje na Ukraińców zagubionych i szukających wsparcia przez wojnę jaka opanowała ich kraj. Widzimy to po materiałach reklamowych perfidnie sugerujących tematykę "pokoju" pod płaszczem tej sekty.

Z kolei zwolennicy ŚJ na mikroblogu (są tu tacy) usilnie próbują odwracać kota ogonem, udając, że problem ŚJ nie istnieje i wszyscy dookoła wmówili sobie historię na ich temat. Mozna o tym poczytać w poprzednich moich wpisach na ten temat.

Najczęstszym pierwszym argumentem takich wykopków jest coś w stylu "ŚJ są związkiem wyznaniowym a nie sektą".
No i są, tyle że polskie prawo nie reguluje takiego pojęcia jak sekta.
Kolejnym wątkiem często pojawiającym się z ich strony są wyszczególniane przestępstwa Kościoła Katolickiego jakich dopuszczają się jego przedstawiciele. Mają one na celu oczywiście skierować dyskusje na inne tory (częsta manipulacja stosowana przez ŚJ w rozmowie), ponieważ logicznie myśląc osoba i tak uzna że czyjeś przestępstwa i złe praktyki nie usprawiedliwiają występków innej grupy.

Do tego dochodzi notoryczne, nielegalne ustawiane w pasie ruchu drogowego jakim jest chodnik materiałów reklamowych, dlatego też widząc takie osoby zachęcam do zgłaszania ich do odpowiednich służb miejskich.
Zgodnie z wyrokiem Naczelnego Sądu Administracyjnego (wyrok z 16 maja 2018 r., sygn. akt II GSK 87/1) sądy uznały, że:
- droga z chodnikiem i przestrzeń nad nimi stanowią pas drogowy;
- nie ma znaczenia to, na jakiej wysokości reklama wisi nad chodnikiem;
- nie ma znaczenia to, czy reklama utrudnia ruch pieszych lub pojazdów;
- nie ma znaczenia to, czy reklama koliduje z urządzeniami drogowymi lub wpływa na bezpieczeństwo;
- jeśli reklamę umieszczono na budynku tak, że wystaje nad pas drogowy, to mamy do czynienia z zajęciem pasa drogowego, na które jest potrzebne zezwolenie;
- w razie zajęcia pasa drogowego bez zezwolenia, nakłada się karę stanowiącą dziesięciokrotność opłaty, jaką należałoby uiścić za legalne zajęcie pasa.

I tu również pojawiają się obrońcy ŚJ mówiąc "że przecież oni nikomu nie szkodzą".

Jak agumentowalem wyżej i we wcześniejszych wpisach i komentarzach - szkodzą.
A do tego nielegalnie się reklamują zaśmiecając przestrzeń publiczną i mając się za lepszych od innych którzy muszą tego prawa przestrzegać i płacić za reklamy.

W tej sprawie skierowałem już do Urzędu Miasta Warszawy pismo z prośbą o wyjaśnienie kwestii legalności tych stojaków wraz z dokumentacją w postaci zdjęć z dotychczasowych wpisów j z zapytaniem o ilość uiszczonych do tej pory opłat za takie reklamy w roku 2022.

Nie państwu wyznaniowemu.

#swiadkowiejehowy #jechowi #religia #bekazpodludzi #sekta #oszukujo #prawo #wiara #reklama
bizonsky - Sekta Świadków Jehowy na polowaniu.
~11.08.2022 nasłonecznione

---
Od o...

źródło: comment_1660201875cWVDEIuV2h2lnAY99CBNPW.jpg

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
ale post dotyczy świadków. Kto ci broni napisać kolejny post z tagu

@mondrymiszcz: Nikt, dość często tam zaglądam i komentuję. Uważam, że powód hejtu na ŚJ w tym wątku jest inny niż deklarowany, bo z jakiegoś powodu jak węże wijecie się, żeby nie objąć swoją krytyką religii w ogólności. Wszystko co tu napisano złego o ŚJ da się powiedzieć o katolikach i muzułmanach, tylko że tych drugich jest setki razy
  • Odpowiedz
@swiadomy_anakolut: a przepraszam, czemu ja mam być odpowiedzialny za to by za każdym razem, w temacie sekty świadków,pisać o katolikach? Co to w google za argument xd

Jeżeli przejrzysz moje posty, to nie znajdziesz żadnego broniącego katolikow, uważam ich za sektę, za mafię ukrywająca księży pedofilów, za grupę która jest wymieszaną z władzą do ogromnego stopnia.

Z drugiej strony, wolałbym się urodzić jako dziecko, w przeciętnej katolickiej rodzinie iż w przeciętnej rodzinie
  • Odpowiedz
a przepraszam, czemu ja mam być odpowiedzialny za to by za każdym razem, w temacie sekty świadków,pisać o katolikach? Co to w google za argument xd

@mondrymiszcz: Krytykujesz zwykłe cechy wszystkich religii, ale z jakiegoś powodu tylko u ŚJ. To tak jakbym ja był wielkim przeciwnikiem aut spalinowych w mieście i krzyczał, że trzeba zbanować Citroena. Ale czemu tylko Citroena? Czemu nie po prostu wszystkie auta na benzyne i olej
  • Odpowiedz
@swiadomy_anakolut: tak,bo wpis dotyczy świadków Jehowy,dlatego krytykuje świadków Jehowy.

Pytam ponownie, czy jeżeli ktoś krytykuje dietę X, to powinien od razu pisać o wszystkich dietach na ziemi? Ile ty masz lat? Odpowiedz na pytanie z wcześniejszego posta.
  • Odpowiedz
@bizonsky: sam nie przepadam za tą religią (tak samo jak każą inną) ale robienie problemu bo hurrr durr nIeLegALne sTojAkI jest idiotyzmem i grubą przesadą
  • Odpowiedz
  • 0
@swiadomy_anakolut a czemu nie piszesz takich komentarzy pod wpisami o innych religiach? To ty wijesz się jak piskorz żeby udowodnić że ŚJ to najmniej szkodliwa religia, co nie ma sensu bo to szkodliwa sekta, a czy mniej czy więcej niż inne to sprawa drugorzędna.

Podajesz jakieś przykłady z dupy o rudych w klasie. Nikt kto jest rudy nie łamie w ten sposób prawa i nie jest sekciarzem XD

Typowy jehowiec jest
  • Odpowiedz
a czemu nie piszesz takich komentarzy pod wpisami o innych religiach

@bizonsky: A właśnie, że piszę.

Nikt kto jest rudy nie łamie w ten sposób prawa i nie jest sekciarzem XD

No XD Faktycznie. Gdzie tu poza Twoją głową ktoś łamie prawo albo jest w sekcie? Starsza kobieta stojąca na chodniku Ci prawo złamała? Leć na policję albo do prokuratury. Legalny w Polsce, zarejestrowany związek wyznaniowy to sekta? No to
  • Odpowiedz
@bizonsky: boże, zamów stander z reklamą kościoła potwora spaghetti i stawaj obok nich. obiecuje, że jak przyślesz mi zdjęcie jak stoisz obok świadków to zwracam za stander i zamawiam pizze
  • Odpowiedz
  • 0
@swiadomy_anakolut tak XD super porównania masz, takie nie za mądre. Jak nie umiesz czytać ze zrozumieniem jakie podałem przykaldy odstające od norm innych religii oraz przykłady łamania prawa to tylko zaklamujesz dalej rzeczywistość.

Tak samo jak twierdząc, że piszesz pod postami o katolikach w ich obronie klamczuszku jehowy ¯_(ツ)_/¯ bo tego nie robisz

@buysy jak podpiszemy umowę i opłacisz taką reklamę to ok
  • Odpowiedz
  • 1
@swiadomy_anakolut

Ps. Nie widzę powodu pisać kolejnego postu o przestrzeganiu przed katolikami czy muzułmanami, takich wątków są tysiacez a o sekcie ŚJ się milczy bo "soja sobie spokojnie i nic nie robią" jak to starasz się wszystkim wmówić.

A ty cały czas bajdurzysz.
  • Odpowiedz
Katolicy prowadzą misje, gdzie pozyskują nowych wiernych

@swiadomy_anakolut: Żaden katolik do mnie jeszcze nie zapukał czy chcę posłuchać o panu i zbawcy

stosują karę wykluczenia czyli
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@bizonsky: wpadłem tylko dla tego pięknego bólu dupy tych obsranych sekciarzy w komentarzach i się nie zawiodłem xD Do tego stosują dokładnie te same techniki manipulacyjne co zwykle xDDDD
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@bizonsky: jak widzę ich to zawsze jestem #!$%@? i biorę wszystkie książki jakie mają mówiąc to dla rodziny to dla dziadka po czym idę pod najbliższy kosz , segregacja i na ich oczach drę tak żeby nic nie zostało i krzyczę na to poszły wasze składki jak tam macie więcej i #!$%@? ból dupy potężny ale sami mi dali więc mogę na to nawet nasrać i podetrzeć
  • Odpowiedz
@3zMK2: bzdury opowiadasz,nie ma tu żadnych świadków,sami bezstronni obserwatorzy,którzy znają świadków i wiedzą jak jest,natomiast wkurza ich kręcenie opa oraz reszty sfrustrowanych ludzi,w tym byłych świadków, którzy przy każdej okazji przyczepiają się do nikomu nic nie robiących ludzi, którzy po prostu w coś wierzą,są lepsi od katolików,a do tego chodzą w ładnych garniturach.

• Odpowiedz
  • 0
@onuceSzatana definicja ta określoną jest ustawa, ja niczego "nie stosuję" XD

Tu masz np na przykładzie wyjaśnione: https://www.sejm.gov.pl/sejm7.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=507FAED5#:~:text=4%20pkt%2023%20ustawy%20o,lub%20znakiem%20informuj%C4%85cym%20o%20obiektach

Ogólnie w skrocie każdy nośnik informacji wizualnej w pasie ruchu drogowego to reklama za którą powinno się płacić.

@jednorodzinny brzmi jak pasta ale pomysł zajebisty XD
  • Odpowiedz
@bizonsky: Zasadne jest zatem to, czy powinienem placic za logo na swoich butach :/

I tak oto z takiego absurdu dochodzimy do tego, ze za taki stand jehowych tez nikt normalny oplat pobierac nie bedzie.

Pomysl sobie, czy chcialbys zyc w kraju, w ktorym sie za takie cos pobiera oplaty. Kazda organizacja zbierajaca podpisy pod cokolwiek, prowadzaca jakiekolwiek akcje, i tak dalej… Mozna nienawidzic jehowych, ale trzeba tez rozsadnie dobierac
  • Odpowiedz