Wpis z mikrobloga

@ciemnienie: wielokrotnie zbadano (google), że rodzice homo nie są gorszymi rodzicami od hetero i dzieci wychowywane przez te pary nie odstają od innych dzieci. Zresztą adopcja dzieci przez pary homo już funkcjonuje w niektórych krajach.
Nie ma tu znaczenia, że taka para nie może mieć własnego wspólnego potomstwa- dużo par hetero też nie może. Więc o ile o surogacji można rozmawiać i dyskutować, o tyle nie mam zielonego pojęcia, co
  • Odpowiedz
@Fosfofruktokinaza: jakie ma to znaczenie, skoro i tak zrywna jest więź z matką, która powstawała przez 9 mcy a dziecko nie może korzystać z p----i?

@ciemnienie: Moje dzieci tez nie piły nigdy z p----i bo wcześniaki i nie ogarniały tego. Bliskość da się budować na inne sposoby niż karmienie. Taki noworodek nawet nie widzi na odległość większa niż kilkadziesiąt centymetrów i przypuszczam jeśli będzie po prostu przytulany od
  • Odpowiedz
@hellyea: to nie miej. Odpowiednimi opiekunami dla dzieci a w szczególności małych dzieci jest matka i ojciec, kobieta i mężczyzna. Negowanie tego to zwykle forsowanie ideologii i swojej własnej postępowości, kosztem potrzeb dzieci.
  • Odpowiedz
@hellyea: to nie miej. Odpowiednimi opiekunami dla dzieci a w szczególności małych dzieci jest matka i ojciec, kobieta i mężczyzna. Negowanie tego to zwykle forsowanie ideologii i swojej własnej postępowości, kosztem potrzeb dzieci.

@ciemnienie: jasne, po prostu jako egocentryczny random z internetu obraź się na wielokrotnie prowadzone badania i wnioski z nich płynące. Najlepiej jeszcze powiedz wszystkim rodzinom, które tak z powodzeniam funkcjonują (legalnie), że są „nieprawidłowe” i
  • Odpowiedz
@Fosfofruktokinaza: wczesniaki również potrzebuja mleka mamy, kobiety dokonują tytanicznych wysiłków, by uronić dla nich choć kilka kropel siary i podawać naturalny pokarm. Nie ma lepszego i bezpieczniejszego pokarmu dla wczesniaka.

Dziecko w okresie prenatalnym uczy się rozpoznawać głos mamy i na niego reaguje. Oczywiście przetrwa gdy ktoś inny się nim zajmie, co nie znaczy że coś nie zostanie mu odebrane na czyjeś osobiste zyczenie. Innymi słowy coś dokona się jego
  • Odpowiedz
@Fosfofruktokinaza: wczesniaki również potrzebuja mleka mamy, kobiety dokonują tytanicznych wysiłków, by uronić dla nich choć kilka kropel siary i podawać naturalny pokarm. Nie ma lepszego i bezpieczniejszego pokarmu dla wczesniaka.

@ciemnienie: aa, myślałam ze chodzi ci o tą mityczną więź która powstaje podczas karmienia piersią ;P No to dziecko z kliniki może dostać na pewno trochę mleka z banku mlecznego.
  • Odpowiedz

Dziecko w okresie prenatalnym uczy się rozpoznawać głos mamy i na niego reaguje. Oczywiście przetrwa gdy ktoś inny się nim zajmie, co nie znaczy że coś nie zostanie mu odebrane na czyjeś osobiste zyczenie. Innymi słowy coś dokona się jego
  • Odpowiedz
@Fosfofruktokinaza: więź zawiązuje się w okresie prenatalnym. Trwa i wzmacnia się w trakcie karmienia piersią. Serio ja cie muszę przekonywać ze istota funkcjonująca na pierwotynych ustawieniach ma pierwotne potrzeby, które można najlepiej zaspokojac w naturalny sposób dla jego najwyższego dobra?
@hellyea: to że nie popieram adopcji homo to osobna kwestia. Surogacji dla homo nie popieram jeszcze mocniej. Jakbyś na ośla jeżdżącego na rowerze, wsadziła kolejnego osla. I co
  • Odpowiedz
@Fosfofruktokinaza: więź zawiązuje się w okresie prenatalnym. Trwa i wzmacnia się w trakcie karmienia piersią. Serio ja cie muszę przekonywać ze istota funkcjonująca na pierwotynych ustawieniach ma pierwotne potrzeby, które można najlepiej zaspokojac w naturalny sposób dla jego najwyższego dobra?

@hellyea: to że nie popieram adopcji homo to osobna kwestia. Surogacji dla homo nie popieram jeszcze mocniej. Jakbyś na ośla jeżdżącego na rowerze, wsadziła kolejnego osla. I co
  • Odpowiedz
@hellyea: Daj mu spokój, tak można cały dzień pisać i nic z tego nie wyjdzie ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

@Fosfofruktokinaza: Wiem. Wydaje mi się, że ogólnie nie pierwszy raz się wkopałam w czczą dyskusję z nim. Muszę zapamiętać tym razem.
  • Odpowiedz