Aktywne Wpisy
drogadonikad +19
Mefedronka +62
Budyń z marchewką
Składniki na oko :)))
- dwie marchewki (jedna potężna, druga mniejsza)
- malutka pietrunia
- dwie szklanki mleka i pół szklanki mleka na potem
- dwie łyżki mąki ziemniaczanej
1. Sobie pokroisz wszystko ładnie w kostkę i wrzucisz do mleka. Ja nie mam garnka, więc gotuję na patelni.
2. Gotujesz tak te warzywa w mleku, do miękkości, co jakiś czas zaglądasz, bo nie masz co robić.
3. Potem sobie
Składniki na oko :)))
- dwie marchewki (jedna potężna, druga mniejsza)
- malutka pietrunia
- dwie szklanki mleka i pół szklanki mleka na potem
- dwie łyżki mąki ziemniaczanej
1. Sobie pokroisz wszystko ładnie w kostkę i wrzucisz do mleka. Ja nie mam garnka, więc gotuję na patelni.
2. Gotujesz tak te warzywa w mleku, do miękkości, co jakiś czas zaglądasz, bo nie masz co robić.
3. Potem sobie
Druga część urlopowych jazd.
Czy nie jestem jużuzależniony od rowerka? Od razu po przyjechaniu i wypakowaniu pojazdu z auta pojechałem się na nim przejechać xd reszta rzeczy została jak była.
Ogólnie w tym miesiącu udało mi się przejechać 1200km (to jest w sumie mój nowy miesięczny rekord na tym rowerze) - to był cel optimum na miesiąc lipiec. Jestem mega zadowolony z tego powodu. W sumie w czasie wakacji przejechałem po 3 krajach,w różnych warunkach pogodowych jak i nawierzchniowych. Przypomniałem sobie stare ścieżki jak i wytyczyłem totalnie nowe - przykładem jest wieża widokowa w Chałupkach (miejscowość przygraniczna w #slask ), która wywarła na mnie mega wrażenie Jest moc :3
W wyżej wymienionych trasach kryją się 102 nowe kwadraty.
W sumie moja jazda od tamtego roku strasznie się zmieniła - kiedyś #100km było dla mnie wyczynem (głównie psychicznym, bo mi się tyle nie chciało jechać), teraz zaś połowa wakacyjnych trasek to były stówki. Obecnie granica psychiczna jak i czasowa jest na 120-130km. Takie trasy zaczynają już pochłaniać stanowczo za dużo czasu. Dodatkowo też trzeba doliczyć dojazd do przejechania, czy to pociągiem, czy samochodem do punktu startowego/końcowego, bo jeździć ciągle po tych samych trasach to mega nuda.
W załączniku zdjęcie z czeskiej miejscowości Sudice, tuż koło granicy z Polską
#rowerowyrownik #ruszmirko #gravel #rower #kwadraty
Skrypt | Statystyki
Link do traski - można na niej zobaczyć więcej zdjęć, zainspirować się nią czy też dać kudosa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Link do traski 2 - można na niej zobaczyć więcej zdjęć, zainspirować się nią czy też dać kudosa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Link do traski 3- można na niej zobaczyć więcej zdjęć, zainspirować się