Wpis z mikrobloga

#bonzo to nawet pisać nie potrafi, był gdzieś już ten temat poruszany? Patrzcie jak napisał „BRAK WPŁATY”.
To w połączeniu z tym, że nie umie liczyć, nie umie się wysławiać (za mały zasób słów, zacinanie się i mylenie) i nie zna alfabetu, czyni go prawdziwym analfabetą. Analfabetyzm - Wikipedia

Czy on zawsze tak pisał? Jakoś chodził do tej szkoły, to była jakaś specjalna czy co? Bo imho z takim pisaniem nie powinien podstawówki zdać. Analfabeci chyba nie idą do zawodowki albo o czymś nie wiem ( ͡º ͜ʖ͡º) Czy to jakiś analfabetyzm wtórny?
Czy on dopiero po tym jak rozwalił czachę się taki stał, że zatracił resztki umiejętności myślenia, a do tego zaczął się powtarzać, mówić w kółko o tym samym co chwile, to jego ciągłe mówienie „tego typu i łobaben, kiedyś (za czasów mieszkania u rodziców) tego nie mówił. Jak to z nim jest się zastanawiam i nie daje mi to spokoju xd
NocKruka - #bonzo to nawet pisać nie potrafi, był gdzieś już ten temat poruszany? Pat...

źródło: comment_1659428125Y5AaiCGbTUiXUQz0SzdwY2.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@NocKruka: Ja mam taką osobę w rodzinie. Jest w wieku 35 lat. I słuchaj. Nigdy nie miała problemów z ortografią, zdania były zawsze stylistycznie akceptowalne. Jakiekolwiek wypełnianie dokumentów czy druczków bez problemu. I tak na prawdę bez większego powodu zaczął się problem z literówkami. Np. Zamiast „już” to pisze „jusz”. Jak pisala normalnie „tatuaż” to teraz „tatułasz”. To takie przykłady. Nie wiem dokładnie u jakiego specjalisty była, ale lekarz stwierdził
  • Odpowiedz
@NocKruka: Akat lat temu kilka czytałem że mateu chodził do klasy specjalnej tego typu ale wydaje mi się, że to co go teraz boryka to pokłosie 10n i hanasiu tego typu trzeba spojrzeć na starsze filmy to i mateu nie do końca tak dwie lewe rączki miał i zdania wydawały się bardziej z sensem a po terapii hanasiowej i romansie z krawężnikiem mateu idzie do tyłu nie do przodu tego
  • Odpowiedz
@TheLedger: ale u niego ten analfabetyzm szedłby w parze z bardzo niskim ilorazem inteligencji, a u osoby z Twojej rodziny tak zapewne nie jest. I jeszcze inne „deficyty”, które występują u tigera. To wszystko razem połączone + ten wypadek…Tak tylko gdybam i zastanawiam się, czy gdyby zaistniały w jego życiu inne czynniki, np wychowywanie się w innej rodzinie gdzie bardzo przykłada się uwagę do edukacji, dba się o dzieci, są
  • Odpowiedz