Wpis z mikrobloga

ISTQB TAE który już jest ciekawszy, bardziej praktyczny

@Tang0: jest w nim coś sensownego? po tym gównie FL to jak widze cokolwiek z istqb to nawet nie chce tego przeglądać, żeby sprawdzić, a może coś trace
@pieknykwiatuszek na stornie sjsi są chyba 3 egzaminy próbne, polecam je rozwiązać. Pytania są dość podobne (dzięki tym próbnym zobaczysz na co zwracać uwagę, przenalizuj błędy jakie zrobisz na próbnych) i z raz przeczytaj ten sylabus i myślę że tyle. Jest kilka zadań do zrobienia i to jak dla mnie darmowe punkty bo są bardzo proste i schematyczne. Z opini ludzi wiem że dużym problemem jest czas na egzaminie :)
@krzysiek944: Ja byłem na etapie planowania zmian frameworka testowego, a tam jest dobrze pokazane jak dzielić dane warstwy żeby miało to rece i nogi, generalnie modularyzacja, trochę teorii w praktyce, różnice w różnych podejściach do testów, no i dość ważne continues improvement/maintenance rozwiązań
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pieknykwiatuszek: dzięki za info i gratki za zdanie certa :D jak jeszcze szukasz roboty to napisz na priv, mogę cię polecić u mnie na testera automatyzującego, widełki 8.5-10k brutto, zdalnie lub stacjonarnie. Ja zdaje istqb tylko dlatego że firma stawia :p
@icecron dzięki wielkie, kilka miesięcy temu zmieniałem pracę właśnie na automaty, więc narazie jeszcze nie zmieniam, ale jak coś jesteśmy w kontakcie :D certyfikat podobnie właśnie, zrobiłem dlatego, że firma stawiała, myślę, że warto mimo wszystko mieć w CV :D
@OrzechowyDzem: Czasami firma zewnętrzna dla której firma świadczy usługę, wymaga żeby pracownicy pracujący przy produkcie mieli dany certyfikat. Wtedy masz szkolenie robione na szybko, w dużej grupie i szukasz w sieci czegoś co pomoże Ci to zdać i odkopujesz takie posty jak ten.. ( ͡° ͜ʖ ͡°)