Aktywne Wpisy

NoMoreTearsJustSmile +389
źródło: temp_file2398506849518719613
Pobierz
cichooo +85
Jak zostać znienawidzonym przez tirowców, czyli poradnik jak zostać busiarzem
Z okazji tego, że się nudzę w trasie postanowiłem napisać poradnik jak zacząć pracę jako "busiarz" na międzynarodówce + kilka uwag ode mnie i być może pro tipów, których nauczyłem się przez około 3 lata pracy w transporcie, nie tylko za kierownicą, ale też i za biurkiem.
Na czym polega praca "busiarza"?
Na tym samym, czego każdego kierowcy, transportującego towar z punktu
Z okazji tego, że się nudzę w trasie postanowiłem napisać poradnik jak zacząć pracę jako "busiarz" na międzynarodówce + kilka uwag ode mnie i być może pro tipów, których nauczyłem się przez około 3 lata pracy w transporcie, nie tylko za kierownicą, ale też i za biurkiem.
Na czym polega praca "busiarza"?
Na tym samym, czego każdego kierowcy, transportującego towar z punktu
źródło: temp_file8223531401227178864
Pobierz

źródło: comment_1659284058qYPYgAk4kd8I0jQftZvh7B.jpg
PobierzTak samo doczepiłambym się do jedzenia dla mięsożerców, więc tu nie chodzi o czepianie się wege, jeśli do tego próbujesz pić.
wzajemnie, miłego dnia
Przecież napisane ze wegetariańskie wiec nie rozumiem o co się czepiacie
I potem martwisz się "toksyczną atmosferą" na wykopie?
Wulgarnych odzywek OP-ki nawet nie zacytuję bo nie posługuję się takim językiem, ale moim zdaniem odrobina pokory by jej nie zaszkodziła.
Nie ma się o
@moll: przecież nikt Ci tego nie wmawia. Ale już np. grubo mielony słonecznik w sosie, serio smakuje podobnie do mielonego mięsa.
Zresztą nie o to chodzi nawet, tylko o użycie wege nazwy, która niesie ze sobą jakieś skojarzenie. Tylko tyle i aż tyle. O co się tu spinać?
Sam jem mięso. Wkurza
Mirek @paramyksowiroza podał przykład masła, że jest wręcz ustawowy zakaz stosowania tego słowa do produktów roślinnych. Ale uważam, że jest to nietrafiony przykład, gdyż te różne smardowidła/margaryny starały się udawać masło bez wyraźnego wskazania, że są roślinne. Tzn. miały na opakowaniu napisane po prostu "masło". A
Cumplu, 99% Polaków nie daje #!$%@? o "właściwy" włoski sposób. Po prostu robią mięso z pomidorami i makaronem, plus trochę przypraw. I nawet jak ktoś dodaje wina, to życzę powodzenia z odpowiedzią na pytanie co to jest ragu ( ͡° ͜ʖ ͡°
W dodatku opka nazwała to "Wegetariańskie spaghetti" - gdzie w tym daniu nawet rodzaj makaronu się nie zgadza. Zwróciłam jej uwagę na początku, że chyba pomyliła makarony, więc się zapieniła że ona spaghetti bolognese zrobiła
Chodzi jednak o to, że gdy ktoś słyszy (np. ja) wegańskie spagetti bolognese, to mniej więcej jakiej potrawy się spodziewać. To jest tzw. punkt odniesienia. Natomiast jak usłyszę "linguine z bliżej nieokreślonym sosem wege" to wuja wiem, bo słowo "linguine" pierwszy raz w życiu zobaczyłem w tym wątku,
Ja na pasztet też nie mówię,
Chcesz mi powiedzieć, że na widok świderków z gulaszem większość osób
@paramyksowiroza: pewno powie "kluski z gulaszem" ale to też poprawne nie jest, bo makaron to nie kluski ¯\_(ツ)_/¯
Wiadomo, że seler nie będzie smakował jak stek. W ogóle steka to trudno podrobić, bo to jest po prostu jednolity kawałek mięsa, który jest daniem sam w sobie, nawet bez żadnych przypraw. Ale gdzie mięso jest
Ale to trochę jak z naszym bigosem w przypadku którego wszystkim się wydaje, że kapusta kiszona to jakiś historyczny składnik dodawany od stuleci :)
A Kulinarny, to już by Perłę otwierał na uspokojenie :)
BTW, ostatnie konto mu zbanowali, ale
https://www.ricettedalmondo.it/ragu-alla-bolognese.html
https://youtu.be/Gyz7s3cFjZU?t=355