Wpis z mikrobloga

@moll:

nawet koło sosu nie stało

wege plemię

podróbka dania

Faktycznie, życzliwość i kultura biją z twoich wypowiedzi, szokujące, że OPka odebrała to jako atak.
  • Odpowiedz
@pianinka: od tego wyszłam:

jest problem, pomyliłaś nazwę makaronu dodanego do tego wege sosu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

I taka odpowiedź dostałam:

Oho, wpis ma 2 plusy, a już drugi wykopek co czepia się o potrawy wegetariańskie. #!$%@? jesteście. Przecież takie nazewnictwo ma po prostu sugerować jak dana potrawa smakuje. Nie twierdzę że to idealna kopia bolognese ( ͠° °)

I teraz
  • Odpowiedz
@moll: Celowo pomijasz swój drugi wpis? Przecież tę odpowiedź dostałaś na cytowany przeze mnie wyżej komentarz. Wbijasz na tag dla ludzi ze specyficzną dietą, piszesz coś o tym, że "wasze plemię to chyba miało inaczej nazywać dania" i dziwisz się, że autorka się zdenerwowała? Przed twoją pogardliwą wypowiedzią o plemionach i podróbkach dań OPka w żadnym miejscu nie była niemiła ani nieuprzejma.
  • Odpowiedz
@pianinka: celowo pokazuje Ci kto zaczął być nieuprzejmy. Potem dostosowałam się do tonu OPki. Ona miałam prawo napisać mi że jestem #!$%@?, bo jej zwróciłam uwagę o rodzaj makaronu?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Kluskislaskie: oho, ale się tu makaronowych neofitów zleciało. Ktoś powinien o takich napisać (heh) pastę.
Zupełnie jak w tej o amatorach browarów craftowych xD

Jesteście #!$%@?

No, dokładnie. Jak napisałaś wege spaghetti bolognese to od razu wiadomo czego się mniej więcej spodziewać - makaronu z sosem pomidorowym i czymś udającym/zastępującym mięso.

Ale nie, nastąpił incydent kałowy bo to nie spaghetti tylko inny rodzaj PODKREŚLAM MAKARON LINGUINE. NO I JAK TO BOLOGNESE
  • Odpowiedz
  • 0
@moll:

i bez mięsa to nie będzie smakowało jak bolognese

Próbowałaś, że wiesz?
Akurat to nie mięso nadaje smak w sosie bolognese tylko pomidory i przyprawy. Także duża szansa, że jak da się coś bardzo przypominającego w konsystencji i teksturze mielone mięso, choć może akurat to nie jest ciecierzyca, to nawet byś się nie zorientowała.

Po co też te spiny o nazwy makaronu, jak w Polsce spagetti to po prostu makaron
  • Odpowiedz
  • 0
@pianinka: Ej, a jak przerzucę się na rower i powiem, że to samochód to wszystko ok? Każdy wie o co chodzi, środek transportu a nazywanie go samochodem jest trafione bo również ma koła.

@kochamschabowe: a czy OPka zrobiła to spagetti z ryżu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Makaron to makaron ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Akurat to nie mięso nadaje smak w sosie bolognese tylko pomidory i przyprawy.

@szpongiel: W ragu bolognese czuć przede wszystkim mięso i wino podbite pomidorami.
Nie wiem co Ty wcześniej jadłeś, ale zrób sobie ten sos we właściwy sposób.

jak w Polsce spagetti to po prostu makaron z sosem. Nie ważne jaki makaron.

Tutaj to już odpłynąłeś totalnie :)
  • Odpowiedz
@pianinka: Ej, a jak przerzucę się na rower i powiem, że to samochód to wszystko ok? Każdy wie o co chodzi, środek transportu a nazywanie go samochodem jest trafione bo również ma koła.

@kochamschabowe: a czy OPka zrobiła to spagetti z ryżu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Makaron to makaron ¯_(ツ)_/¯

@szpongiel: *screams in italian* harnasiowe makarony może tak. Ale włoskie od dobrych dostawców znacznie się
  • Odpowiedz
celowo pokazuje Ci kto zaczął być nieuprzejmy. Potem dostosowałam się do tonu OPki.

@moll: Ty zacząłaś być nieuprzejma pisząc jej o wege plemionach, przestań już strugać wariata, wszystko masz wyżej opisane.

OPka:

Jak chcemy być tacy dokładni, to chodziło mi o spaghetti bolognese, ale bez spaghetti, a z linguine. Dodatkowo bez mięsa w bolognese, a z soczewicą.

Ty:

sos bolognese to też nie jest, nawet koło niego nie stało. I chyba
  • Odpowiedz
@moll: Co jest niemiłego w jej odpowiedzi, że zasługiwało na twój ton?

Nie chce mi się już ciągnąć tej durnej przepychanki, jeśli nie widzisz, że jesteś niepotrzebnie napastliwa wobec osoby, która śmiała dodać soczewicę zamiast mięsa to i tak do niczego nie dojdziemy. Miłego duszenia się dalej w swojej toksyczności.
  • Odpowiedz