Aktywne Wpisy

NoMoreTearsJustSmile +389
źródło: temp_file2398506849518719613
Pobierz
cichooo +85
Jak zostać znienawidzonym przez tirowców, czyli poradnik jak zostać busiarzem
Z okazji tego, że się nudzę w trasie postanowiłem napisać poradnik jak zacząć pracę jako "busiarz" na międzynarodówce + kilka uwag ode mnie i być może pro tipów, których nauczyłem się przez około 3 lata pracy w transporcie, nie tylko za kierownicą, ale też i za biurkiem.
Na czym polega praca "busiarza"?
Na tym samym, czego każdego kierowcy, transportującego towar z punktu
Z okazji tego, że się nudzę w trasie postanowiłem napisać poradnik jak zacząć pracę jako "busiarz" na międzynarodówce + kilka uwag ode mnie i być może pro tipów, których nauczyłem się przez około 3 lata pracy w transporcie, nie tylko za kierownicą, ale też i za biurkiem.
Na czym polega praca "busiarza"?
Na tym samym, czego każdego kierowcy, transportującego towar z punktu
źródło: temp_file8223531401227178864
Pobierz

źródło: comment_1659284058qYPYgAk4kd8I0jQftZvh7B.jpg
PobierzFaktycznie, życzliwość i kultura biją z twoich wypowiedzi, szokujące, że OPka odebrała to jako atak.
I taka odpowiedź dostałam:
I teraz
Opka wszystko nazwała źle, więc nic dziwnego, że mogło to być odebrane jako słaby troll.
@Kluskislaskie: ale i tak nie smakuje. Bo to nie jest bolognese. Zrób jeszcze fikołka.
Zupełnie jak w tej o amatorach browarów craftowych xD
No, dokładnie. Jak napisałaś wege spaghetti bolognese to od razu wiadomo czego się mniej więcej spodziewać - makaronu z sosem pomidorowym i czymś udającym/zastępującym mięso.
Ale nie, nastąpił incydent kałowy bo to nie spaghetti tylko inny rodzaj PODKREŚLAM MAKARON LINGUINE. NO I JAK TO BOLOGNESE
Próbowałaś, że wiesz?
Akurat to nie mięso nadaje smak w sosie bolognese tylko pomidory i przyprawy. Także duża szansa, że jak da się coś bardzo przypominającego w konsystencji i teksturze mielone mięso, choć może akurat to nie jest ciecierzyca, to nawet byś się nie zorientowała.
Po co też te spiny o nazwy makaronu, jak w Polsce spagetti to po prostu makaron
@kochamschabowe: a czy OPka zrobiła to spagetti z ryżu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Makaron to makaron ¯\_(ツ)_/¯
@szpongiel: W ragu bolognese czuć przede wszystkim mięso i wino podbite pomidorami.
Nie wiem co Ty wcześniej jadłeś, ale zrób sobie ten sos we właściwy sposób.
Tutaj to już odpłynąłeś totalnie :)
@kochamschabowe: a czy OPka zrobiła to spagetti z ryżu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Makaron to makaron ¯_(ツ)_/¯
@szpongiel: *screams in italian* harnasiowe makarony może tak. Ale włoskie od dobrych dostawców znacznie się
@moll: Ty zacząłaś być nieuprzejma pisząc jej o wege plemionach, przestań już strugać wariata, wszystko masz wyżej opisane.
OPka:
Ty:
Nie chce mi się już ciągnąć tej durnej przepychanki, jeśli nie widzisz, że jesteś niepotrzebnie napastliwa wobec osoby, która śmiała dodać soczewicę zamiast mięsa to i tak do niczego nie dojdziemy. Miłego duszenia się dalej w swojej toksyczności.