Pierw należy wyjąć delikatnie kości nóg oraz cały korpus z szyją z kurczaka. Skrzydełka zostawić. Farsz za każdym razem robię inny, tym razem wymyśliłam mięso i warzywami z azjatycką nutą.
Ugotowałam 250g ciecierzycy którą zmiksowałam blenderem. Wątróbkę drobiową 200g usmażyłam na tłuszczu z wysmażonego boczku który także był w farszu, z cebulą, borowikami, zmieszałam ją z mięsem mielonym wieprzowo-wołowym 200g i dolałam 100ml zawiesiny z pasty doenjang (1 łyżka pasty, woda)
@Sandrinia: Zrób (ʘ‿ʘ). To wyzwanie ale warto, możesz wyjąć tylko korpus a nogi zostawić z kościami, ja wyjmuję je go w nogach jest dużo miejsca na farsz i smacznego mięsa jak wyjmie się kości. Jeśli Ci zależy na żółtym farszu z którego będzie się wyłaniał papaj to użyj ciecierzycy jako składnika xD
Danie jest smaczne na ciepło oraz na zimno. Kurczaka w całości można kroić na plastry ponieważ nie ma kości, jedyne jakie zostały to skrzydełka.
Zapraszam na swój tag (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞ #arinkaofood
#gotujzwykopem #foodporn
Pierw należy wyjąć delikatnie kości nóg oraz cały korpus z szyją z kurczaka. Skrzydełka zostawić.
Farsz za każdym razem robię inny, tym razem wymyśliłam mięso i warzywami z azjatycką nutą.
Ugotowałam 250g ciecierzycy którą zmiksowałam blenderem. Wątróbkę drobiową 200g usmażyłam na tłuszczu z wysmażonego boczku który także był w farszu, z cebulą, borowikami, zmieszałam ją z mięsem mielonym wieprzowo-wołowym 200g i dolałam 100ml zawiesiny z pasty doenjang (1 łyżka pasty, woda)
@Pan_Buk: Nie wołam, pisałam o tym wczoraj kilka razy. Wołanie spamuje mirko i nie bardzo jestem jego fanem, nie lubię też być wołana.
Jakbym miał tyle cierpliwosci co ty, to nie robiłbym dzisiaj tego fileta z indyka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
XD
Kiedyś zrobię, jak nabiorę ochoty żeby się tak pobawić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zawiera treści NSFW
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.