Aktywne Wpisy
Mireczki,
Nie znam się na motoryzacji więc pytanie. Jeżdze sobie autkiem 140KM i z tego co mi wskaźnik spalania mówi: dość oszczędne spalanie mam w okolicy prędkości 80-120 km/h między 5L i 7L. Jazda 130km/h to już spalanie 8L, a 150 km/h to 12L
Czy samochody z większą mocą np 300 koni spalają mniej przy większych prędkościach np 150km/h i więcej?
Zastanawiam się czy w ogóle są samochody, które są wciąż dość
Nie znam się na motoryzacji więc pytanie. Jeżdze sobie autkiem 140KM i z tego co mi wskaźnik spalania mówi: dość oszczędne spalanie mam w okolicy prędkości 80-120 km/h między 5L i 7L. Jazda 130km/h to już spalanie 8L, a 150 km/h to 12L
Czy samochody z większą mocą np 300 koni spalają mniej przy większych prędkościach np 150km/h i więcej?
Zastanawiam się czy w ogóle są samochody, które są wciąż dość

mickpl +294
Ależ piękna masakra XD
PILNIE POTRZEBNE DOPŁATY DO KREDYTÓW, RODZINY SOM W KROPCE
#nieruchomosci #gielda
PILNIE POTRZEBNE DOPŁATY DO KREDYTÓW, RODZINY SOM W KROPCE
#nieruchomosci #gielda
źródło: atal
Pobierz

Chociaż naiwni pracownicy IT, zazwyczaj wykonujący zadania outsourcingowe przeniesione do biedniejszej Polski myślą, że ich automatyzacja nie mogłaby dotknąć. A ich praca jest taka wartościowa, wprawdzie w innych krajach UE zarobki IT nie różnią się od innych zawodów specjalistycznych, ci jednak żyją wielkim informatycznym snem. No i jak mowa o zachodzie to znajdą zarobki kogoś co skończył MIT z wyróżnieniem, gdzie samo dostanie się na te studia to wyzwanie pokroju lotu w kosmos, a koszta są takie, że przez 4 lata to by się parę mieszkań w Warszawie miało.
Trzeba jednak dalej wierzyć w liberalny cud. Musisz po prostu troszkę wcześniej wstawać, więcej się uczyć i nie marudzić bo marudzenie jest niefajne i niepostępowe. Wyobrażacie sobie jakby tak w korporacji na meetingu/coachingu czy innym urojonym briefingu tak wszyscy zaczęli marudzić?
#antykapitalizm #pracbaza #ekonomia #bekazlibka
Polsce spełni się niebawem amerykański sen. Tam pracownicy walmartu mieszkają w samochodach i namiotach. można? można!( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale od stekania I plakusiania jeszcze sie nikomu nie poprawilo. Jak nie chcesz sie bawic w konsumpcjonizm, to nikt Cie do tego nie zmusza
@BojWhucie: A w liberalnej gadzinówce napiszą, że Polacy pokochali nomadyczny tryb życia. Cóż za postęp ( ͡° ͜ʖ ͡°).
@zaloz_konto23: Jak to? Przecież liberalizm racjonalizuje swój byt przez takie przeświadczenie. No bo skoro jest sobie dobrodziej, co wszystko odziedziczył to jeśli wszyscy nie mają szans to po co jest ten dobrodziej i jego majątek? A jak lud wierzy
Konsumpcjonizm wynika z liberalizmu, a ten wynika z ideałów oświecenia. To wszystko jest ze sobą połączone.
@TheKirghizLight: ludzie bronia tego systemu, bo jak sie okaze ze jednak bogaty czlowiek to nie znaczy ze automatycznie jest madrzejszy, inteligetniejszy, sprytniejszy, bardziej
Dokładnie tak. I to się nazywa racjonalizacją bytu, czy to metanarracji, władzy, czy dobrodzieja.