Wpis z mikrobloga

#tojestmultikonto #wojna #ukraina

Dzisiaj pod sklepem spotkałem młodą Ukrainkę, która zbierała pieniądze dla dzieci na Ukrainie. Kupowałem akurat swoją ulubioną przekąskę i wodę mineralną. Ponieważ woda była tańsza, a ja wracając ze sklepu wrzuciłem do puszki 5 zł i poczęstowałem ją paczuszką mojego ulubionego prażonego słonecznika nie straciłem praktycznie nic, a mogłem komuś pomóc i sprawić, że ta nastolatka się uśmiechnęła.
Kiedy inne dzieciaki mają wakacje dzieci z Ukrainy zbierają pieniądze na pomoc humanitarną dla innych dzieci, które zostały na Ukrainie. Miejcie odrobinę empatii i jeżeli będziecie mogli to wrzućcie im chociaż parę złotych do puszki.
tojestmultikonto - #tojestmultikonto #wojna #ukraina 

Dzisiaj pod sklepem spotkałe...

źródło: comment_16589255916xrOnqkZKOOcapejMUOd3L.jpg

Pobierz
  • 10
@Infrass: To wyglądało trochę inaczej. Dziewczyneczka miała niebiesko-żółtą flagę na plecach i plastikowe przezroczyste pudełko z napisem. Zbierała na pomoc dzieciom na Ukrainie, więc wrzuciłem kilka złotych. Nie zauważyłem znaczka tej fundacji. Tam było coś napisane na tej fladze, ale co dokładnie to nie pamiętam.
@tojestmultikonto: Też wrzuciłem ze dwa razy, też motyw flaga + przezroczysta puszka. Potem natknąłem się na któryś z tych artykułów który Ci podesłałem. Dobra maszynka do kręcenia hajsu na ludziach potrzebujących pomocy.