Wpis z mikrobloga

Mało kto pamięta debatę prezydencką w TVP sprzed dwóch lat, ale w czerwcu 2020 r. budziła wiele emocji i kontrowersji za sprawą pytań, jakie zadano kandydatom. Zapytaliśmy o ich autora, a odpowiedź powinniśmy byli otrzymać jeszcze przed drugą turą wyborów. Nie mamy jej do dziś.
Czy po naszej wygranej w sądzie istnieje szansa na poznanie nazwisk autorów pytań do debaty z 2020 r. przed wyborami prezydenckimi w 2025 roku? ¯\_(ツ)_/¯
Więcej: https://siecobywatelska.pl/debata-prezydencka-2020/

Wołam:

#prawo #prawodoinformacji #niebojsiepytania #ciagniemywladzezajezyk #watchdogpolska #tvp
WatchdogPolska - Mało kto pamięta debatę prezydencką w TVP sprzed dwóch lat, ale w cz...

źródło: comment_1658850580ehqqITBg0k2dNQdOFqE9Yy.jpg

Pobierz
  • 36
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Watchdog_Polska: Ostatnio nawet wspominałem te pytania odnośnie debat których doświadczymy w 2023 roku :)

To jest pewne, że nikt ważniejszy z PIS nie pójdzie na debatę ani do TVN ani Polsatu, będą jedynie w TVP i znowu usłyszymy ,,czy i dlaczego zlikwidowałbyś 500+/13-14 emeryturę (czy jakikolwiek inny socjal) etc. :D

To co będzie PIS reklamował jako swój program wyborczy, to takie będą pytania.
  • Odpowiedz
@Watchdog_Polska: Od kilku lat 1% podatku wędruje do was i do tego samego namawiam znajomych. Mam nadzieję, że po zmianie władzy w przyszłym roku (wiem, nadzieja matką głupich :P), nowy rząd będziecie pilnować równie skrupulatnie :)
  • Odpowiedz
@Watchdog_Polska: Tu chyba nie będzie zaskoczenia.
Albo będzie to ktoś z rządowego kręgu i będzie "afera", ale w TVP o niej nie będzie, a już nie takie afery ostatnio są, więc ludzie też machną ręką.
Albo zbudują jakąś postać na wzór tego projektanta mody, co to bodajże chwalił rządowe kreacje, a nigdy nie istniał.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
zawsze ci którzy przegrali, będą mówić, że wybory były nielegalne i niewolne. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@symetrysta: ale co do tych konkretnych to ja naprawdę mam wątpliwości - skoro TVP i sztab wyborczy Dudy otrabili pełne zwycięstwo już w niedzielę wieczorem, kiedy exit pool i czesciowe wyniki z komisji dały mu jakieś 50.x% i tak naprawdę podliczenie reszty głosów mogło zmienić wynik ¯\_(ツ)_/¯

Albo są tak
  • Odpowiedz
Ostatnio nawet wspominałem te pytania odnośnie debat których doświadczymy w 2023 roku :)

To jest pewne, że nikt ważniejszy z PIS nie pójdzie na debatę ani do TVN ani Polsatu, będą jedynie w TVP i znowu usłyszymy ,,czy i dlaczego zlikwidowałbyś 500+/13-14 emeryturę (czy jakikolwiek inny socjal) etc. :D

To co będzie PIS reklamował jako swój program wyborczy, to takie będą pytania.

@sayanek: Tak, to ciekawe jak będą wyglądać debaty
  • Odpowiedz
Od kilku lat 1% podatku wędruje do was i do tego samego namawiam znajomych.

@Mufann: Dzięki wielkie! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mam nadzieję, że po zmianie władzy w przyszłym roku (wiem, nadzieja matką głupich :P), nowy rząd będziecie pilnować równie skrupulatnie :)

Każdej władzy będziemy patrzeć na ręce i nie odpuszczać!
  • Odpowiedz