Wpis z mikrobloga

Od czerwca*, w każdym miesiącu w okolicach 3/4 tygodnia będę robił identyczny koszyk zakupowy w Biedrze. Dlaczego tam? Bo jestem leniwy a do tego przybytku mam 20 metrów. (ta, ale tylko do września bo zamykajo na amen)

Jest to 2 z 12 postów*

W koszyku nie ma wódki, piwa, whisky, ogórków, salcesonu, psiego żarcia i co tam jeszcze można wymyślić, każdy kupuje coś innego wg własnych preferencji, a to są moje. I 30 innych wykopków z poprzedniego wpisu, niech Wam będzie, a co ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ciekawi mnie jak bardzo ceny produktów, które regularnie kupuję się zmienią za 3-6-12 miesięcy.

Suma w czerwcu: 156,12
Suma w lipcu: 159,62
W ciągu miesiąca koszyk zakupowy podrożał o 3,5zł (2,242%)
Podrożało: cukier, makaron pełnoziarnisty, pierogi ruskie, jogurt naturalny, mleko 1,5%, cheddar, gouda, serek wiejski, parówki z kurczaka.
Potaniało: ¯\_(ツ)_/¯

#biedronka #zakupy #gownowpis #pieniadze i dla zasięgu #ekonomia
#postztoalety do czarnolistowania
Pobierz Papier_Toaletowy - Od czerwca*, w każdym miesiącu w okolicach 3/4 tygodnia będę robił...
źródło: comment_1658765813nuCd0jDRdCUvj4xBmxG93L.jpg
  • 127
@Papier_Toaletowy: jeden błąd zawiera robienie zakupów akurat w Biedronce. Nie bierzesz pod uwagę, że część dostawców aby dostać się na biedronkowe półki podpisuje umowy długoterminowe w trakcie których za zwiększenie cen otrzymują olbrzymie kary. Były już historie piekarzy, którym bardziej opłacało się dokładać do codziennego wypieku pieczywa, niż płacić kary
@Papier_Toaletowy: Dlaczego najpierw piszesz, że zawołasz, a potem nie wołasz? Plus był jak byk i teraz też dałem, za miesiąc pewnie znów będziesz leciał w kulki ( ͡° ʖ̯ ͡°) Nie no, myślę, że to nie ty raczej, tylko ten śmieszny algorytm, który już kolejny raz mnie ominął. Tak na przyszłość to chociaż sprawdź, czy lista wołań wynosi tyle ile plusów, bo na pewno coś jest nie
@Papier_Toaletowy: bez zmian moze byc ew. zolty. Choc w sumie bez koloru tez bedzie ok. Bedzie sie dzialo w najblizszych miesiacach > takie tempo oznacza ze 30% w skali roku. Ja #!$%@?ę

@liczysiecharakter: takie tempo oznacza ze 30% w skali roku. Ja #!$%@?ę
Poczekajmy az rzad znowu podwyzszy vat na produkty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@manny24: Dlaczego najpierw piszesz, że zawołasz, a potem nie wołasz?