Wpis z mikrobloga

Ile czasu dojeżdżacie do pracy?

Ja z reguły 10-15 minut samochodem, ale przez cały tydzień muszę dojeżdżać do innego oddziału który jest oddalony o 90km przez co całość trwa ~1h

I tak zastanawiam się jak można tak dojeżdżać na codzień, przecież to 2h dziennie wyjęte z życia xD

#pracbaza #niemcy
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@erni13: kiedy dojezdzalem do szkoly/na studia ok godzine w kazda strone, potem 5 minut a teraz 25 minut. moim zdaniem takie 25 to jest absolutne maksimum, potem juz mialbym poczucie marnowania czasu
  • Odpowiedz
@erni13: pracuje w domu, raz na tydzień czy dwa jadę do biura 1h w jedną strony pociągiem i metrem.

Kiedyś tak codziennie musiałem j---ć i szlag człowieka trafiał, na szczęście wszystko się zmieniło po pandemii
  • Odpowiedz
@erni13 nie bój sie, za parę lat tira będziesz prowadził z chaty, a potem sam se będzie jeździł, a Ty się będziesz musiał nauczyć czegoś trudniejszego. ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@zaloz_konto23: No przez tydzień będę musiał dojeżdżać do Willich, więc uznałem, że skoro mam bilet to mogę w sumie zmniejszyć ślad CO2 (i przy okazji o----c Hansa na dodatkach za pendlowanie) i jechać pociągiem. Autem 55 minut, öpvn 2.38h XD

@kipowrot: Jeśli chciałeś mi pocisnąć to słabo ci to wyszło XD Brzmisz jak psychofan elona muska który wierzy w autonomiczne ciężarówki i koniec ery kierowców za naszego życia,
  • Odpowiedz
@kipowrot: 1990 był 32 lata temu i nadal nie widziałem żadnego samochodu który sam jeździ po ulicy XD Pardon, jednego busika który porusza się po centrum pewnego miasta w Niemczech z zawrotną prędkością 7kmh ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Od samochodu który jeździ sam do zwolnienia osoby która będzie to nadzorowała minie prawdopodobnie drugie tyle, nic się nie martw XD Chyba, że kierowców którzy jeżdżą po jednych
  • Odpowiedz
@erni13: o Willich, tez znam, mam kumpla stamtad. Wiocha jak s-------n, ale fajne ludki tam mieszkaja ( ͡° ͜ʖ ͡°) no i Kaarster See eh

Autem 55 minut, öpvn 2.38h XD

To tam pewnie chciales z Köln RE na Krefeld leciec, te 2.38h to jeszcze dolicz tak godzinke jak odpadnie, bo co drugi konczy bieg juz zanim wyjedzie z Köln ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@erni13 40-60 minut, w tym 20-25 minut spacerku, żeby ominąć korki ( ͡º ͜ʖ͡º)

samochodem zaś 25-50 minut, w zależności od korków

Niestety przebijanie się przez centrum miasta ma swoje "uroki"
  • Odpowiedz
@erni13 Jak już kiedyś pisałem - 10 lat dojeżdżałem 30km do pracy. Zapuszczasz podcast albo audiobooka i spoko, w sumie całkiem miło spędzony czas. Nic nie trzeba, siedzisz sobie w autku, muzyczka albo książka leci, klima wieje. Nie wspominam tego źle. Tylko samochód fajnie mieć z klimą, dobrym audio i wygodnymi fotelami, idealnie z masażem. Najlepiej w sumie wspominam Citroena C5 III jeśli chodzi o fotele :D
  • Odpowiedz
Max godzinę w tą i z powrotem. Jak dobrze pójdzie to nawet 40min. Za miesięczny bilet płaci pracodawca. Hah, Ok, to jest jako dodatek do pensji.
  • Odpowiedz