Aktywne Wpisy
KingaM +236
POLSKIE WESELA TO KWINTESENCJA POLACTWA
1. Imprezy w pałacach, gdzie 98% uczestników niedawno miało tylko obesrane gacie, a teraz szlachta w #!$%@?, wesele w pałacu kurłaaaa.
2. Sam wygląd pałacy. Jakieś #!$%@? obrazy zagłoby na suficie (pic rel), na podłodze obsrane płytki z OBI, do tego #!$%@? krzesła obciągnięte jakąś #!$%@?ą, białą tkaniną, pseudo mosiężne żyrandole z żarówkami, które wyglądają jak świece.
3. Wynajmowanie samochodów marek premium albo klasyków żeby przyjechać od
1. Imprezy w pałacach, gdzie 98% uczestników niedawno miało tylko obesrane gacie, a teraz szlachta w #!$%@?, wesele w pałacu kurłaaaa.
2. Sam wygląd pałacy. Jakieś #!$%@? obrazy zagłoby na suficie (pic rel), na podłodze obsrane płytki z OBI, do tego #!$%@? krzesła obciągnięte jakąś #!$%@?ą, białą tkaniną, pseudo mosiężne żyrandole z żarówkami, które wyglądają jak świece.
3. Wynajmowanie samochodów marek premium albo klasyków żeby przyjechać od
jonasz68 +11
Ludzie próbują nam wmówić że klasa wyższa to już te 7k netto i więcej, no wieć zróbmy zestawienie wydatków. Dwie osoby w big5 (bo tylko tam jest korpo i nie ma mentalności januszowskiej). Razem daje nam to 14k, osoby bez bogatych rodziców więc mieszkania nie dostały, dwójka dzieci.
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
Mieszkanie w miare nowe 70m2 - cena po wykończeniu na peryferyjnej dzielnicy załóżmy 15 000 za metr, przy wkładzie własnym 10% i kredycie na
- Mamy brąz i z tego należy się cieszyć. Czemu należy się cieszyć, bo kadra polski nadal jest w topowa kardą w siatkówce. Bycie na pudle pokazuje, że nie mamy wahań formy, że zmiany pokoleniowe nas tak nie bolą. Polska siatkówka ma się stabilnie.
- Mamy brąz i to nas niech wyleczy z tego, że jesteśmy NIEPOKANANI. Mamy silną ligę, mamy bardzo dobrych zawodników, ale nie mamy patentu na ZŁOTO. Dziennikarze zwłaszcza ci z „Prawdy Polsatu” wytworzyli wokół kadry otoczkę boskości i nieomylności i spora cześć kibiców ma klapki na oczach.
- Przed nami MŚ w PL i SLO, jesteśmy w gronie faworytów, ale nie murowanych. Patrząc realnie to FRA ma równie mocą ekipę jak nie mocniejszą.
- Mam nadzieje, że Grbiciowi porażka z USA otworzyła oczy, że „starą” Zaksą nic nie wygra. Po to ma skład 14 chłopa, aby tym logicznie zarządzać.
- Marcin Janusz. Ja je be jak czytam wypociny niektórych Mirków lub ekspertów na TT. Facet ma 27l i dopiero wchodzi na salony międzynarodowej / topowej siatkówki, aby trzymać stały poziom wypadałoby dać mu chwile czasu a nie jeden sezon. FRA Blizard/Toniutti, USA Christenson, ITA Giannelli, BRA Rezende – przy tych zawodnikach my mamy przedszkolaka na tej pozycji. Czy rozumiecie perspektywę gdzie my jesteśmy w rozegraniu a gdzie oni??
I jeszcze jedno, w VNL z tych topowych drużyn mieliśmy najgorsze przyjęcie a to mocno rzutuje, co może grać rozgrywający.
Informacyjnie:
Kadra ma wolne do 01.08. 2 tyg treningów i sparing z rep. Ukrainy w Radomiu (13.08?). Od 18-20.08 będzie memoriał Wagnera, w tym roku wyjątkowo dobrze obsadzony - Argentyna, Serbia i Iran.
Teoretycznie przed MŚ zagramy dodatkowy sparing z Argentyną (23.06).
MŚ od 26.08 – pierwszy mecz z Bułgarią.
#siatkowka
Co?! Mecz z USA i oba
@Ice_Glaze: totalnie się
@Raveen: przykład wahania formy.
USA - na IO Tokio 2021 nie wyszli z grupy
USA na VNL 2022 srebro i niewiele od złota.
Rozumiesz?
Dodatkowo, o dziurze na środku chyba gadam już od dwóch miesięcy. Ostatnio pojawiły się również wątpliwości co do pozycji libero, szczególnie jak porównamy mecz o trzecie miejsce z finałem.
Moim zdaniem VNL pokazał, że jesteśmy
@groman43: bo siatkówka to gra 7 na 7 a nie 30 na 30. Ocenianie mitycznego potencjału, można złożyć w kostkę i wcisnąć sobie w dupę, gdy DeFalco wychodzi i serwuje nam 5 asów w secie, nasze dwie największe strzelby kończą seta z 5/23 w ataku a mentalnie zespół leży i kwiczy. Jesteśmy krok za wszystkimi przede wszystkim w selekcji. Jeśli w każdy meczu
@czarny_matt94: Przede wszystkim chciałbym się dowiedzieć jak szybko leciały te piłki. Ponieważ raczej to nie były piłki celowane do samej linii / rogu boiska, mam wrażenie że raczej nasi przyjmujący zapuścili korzenia na boisku.
No właśnie :( Grbić to jest jednak włoska szkoła i bardziej oranie jednym składem. Z jakiś powodów wybrał tę 7 i
@Ice_Glaze: ja właśnie nie pluję, tylko pokazuję, że on na salony reprezentacyjne wszedł rok temu, jest ten sam rocznik co Janusz, więc nie widzę sensu rozkładania parasola.
Czego tej reprezentacji jeszcze potrzeba, aby wygrywać?
Do reprezentacji mistrzów świata, doszło kilku młodych zawodników, doszedł też najlepszy siatkarz świata - ergo nasz skład po 2018 był dużo lepszy, niż na samych MŚ.
I jasne, zawsze kręcimy się w okół podium, ale dlaczego my ten team dalej traktujemy tak samo, jak zespół Anastasiego z 2011? Dlaczego dalej mamy mieć
@stanleymorison: Elo, witaj na BL.
@czarny_matt94: 2018 Blizard jeździ juz z kadrą FRA i gra jako zmiennik Toniuttiego a Janusz pierwsza kadrę ogląda w TV. 2018/19 Blizard z Onico srebro, Janusz 9 miejsce.
Nadal nie kumam o jakim parasolu Ty mi piszesz - w Wwa nie pada nie wiem jak u ciebie? Nie chce nikogo chronić
Jak dla mnie Grbic to idealny gosciu co moze ich lepszego mentalu nauczyc, ktory jest kluczowy w meczach o stawke.
Najbardziej podobalo mi sie jego przemowienie w 1 secie z USA gdzie od razu im
Piszesz
Tu masz definicje co znaczy słowo kompromitacja. SPJ
Poświęciłem się i zebrałem te KOMPROMITACJE jakie przynosi nam kadra od 4 lat.
1 .ME 2019 – pół finał porażka z Słowenią 1:3 sety
Aczkolwiek mam wrażenie że gdzieś kibicom odwaliło właśnie za Vitala kiedy
@Aik32fr45yd: Nie wróci. Grbić wybrał inny styl gry, popatrz jaka na czasach albo na vlogach na kanale PŚ rozmawia z Marcinem Januszem. Poza tym popieram co powiedział Oskar Kaczmarczyk na Kanale Sportowym - Semen i w niedalekiej przyszłości Vilfredo Leon potrzebują piłki z wyższą parabolą, rozegranie nie musi być szybkie, ale ma być dokładne. Nikt nie mówi,
Ty każesz siedzieć cicho i cieszyć się z wyniku, a
Po to się #!$%@?łem nawet z wynikami poszczególnych setów aby pokazać Ci te porażki to kompromitacja. Czy widzisz różnice przegrać seta do 13:25 a przegrać 35:37?? Czy to nie ma różnicy?
Czytaj ze zrozumieniem. Już w pierwszym wpisie jest o tym że, wielu dziennikarzy napompował balonik do absurdalnych rozmiarów.
Gdzie Ci tak napisałem?? Proszę o cytat.