Wpis z mikrobloga

Czarnoskóry model to najlepsza przynęta reklamowa w Polsce, obrusza i zwraca uwagę wszystkich, wywołuje potężne dyskusje a chodzi tylko o zapamiętanie znaczka marki i to sie udaje i ten prosty schemat będzie powielany przez inne firmy.
  • Odpowiedz
ubrania ludzie kupują dla siebie wiec jak niby murzyn w majtkach ma im cokolwiek powiedzieć o tym jak będą wyglądać na nich samych?

@elf_pszeniczny: Na takiej samej zasadzie jak brązowooki brunet z normalną sylwetką i przeciętnym wzrostem będzie oceniał odzież na 190 cm blond modelu z niebieskimi oczami i atletyczną sylwetką. Wydaje mi się, że w reklamach ubrań raczej chodzi o to jak dana rzecz wygląda na modelu i ewentualnie jak
  • Odpowiedz
@aleksc: Większość ludzi z całej dramy zapamięta nazwę marki i to się liczy. Sam unikam dużych sieciówek, które w większości są tęczowe i na siłę różnokolorowe, ale wiem, że większość osób inaczej zachowuje się na zakupach. ;)
  • Odpowiedz
@aleksc: bo dla ludzi z wyłączeniem Warszawy/Innego dużego miasta wojewódzkiego to bardzo rzadki widok i obraz z reklam kłóci się z rzeczywistością.

Osoby czarnoskóre pojawiają się na co drugiej reklamie dużej sieci np. odzieżowej, kiedy kieruje się je do Polaków. Strzelam, że już bardziej odpowiadająca targetowi byłaby reprezentacja Azjatów/imigrantów np. Wietnamu xd

Nie mówię, że to dobrze lub źle, po prostu te dogryzanie i heheszki w komentarzach często nie płyną z
  • Odpowiedz
@CudMalina: Ale Europa jako region diametralnie się różni. W naszym regionie Europy środkowo wschodniej to jest ledwie 0,01-2%. W samej Europie zachodniej to czarnoskórzy stanowią jakieś tylko 2-4% ludności.
  • Odpowiedz
Na facebooku wyswietlaja mi sie reklamy ubran roznych firm. Zwrocilem uwage, ze ZAWSZE gdy w takiej reklamie jest czarny to Polacy wypisuja niby śmieszne komentarze (potem usuwane) albo dodaja buźki, ze sie smieja. W przypadku bialych modeli nigdy tak nie jest. K... co jest z wami? Na swiecie sa osoby czarnoskore, w tym w Polsce.

@aleksc: W Polsce 99% osób jest białych, także zachodzi pytanie czy a) dana firma ma nas
  • Odpowiedz