Aktywne Wpisy
InnyWymiar90 +83
ja p------e jak ja kocham życie własnie pije sobie cisowianke w domu, kabaretki na dupie, najedzona hotdogiem z żabki. Nic mi wiecej nie potrzeba ogladam sobie co piszą przegrywy na wykopie, kotek siedzi mi na kolanach. Przypominam kabaretki na dupie wiec zero potrzeb zero estrogenów nie musze z nikim walczyc bo nie mam o co. Mam hajsy mam jedzenie i bezpieczenstwo i kabaretki na dupie. Pozdrawiam
Zaid +123
Dla tych, którzy śledzą moje szalone zagranie na rynku kryptowalut – dziś udało się osiągnąć pierwszy kamień milowy: 500 tys. PLN! To oznacza zysk +123% od czerwca 2023.
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
Ktoś powie: no hehe dobrze, rozkułaczyć. A ja na to, że z ekonomicznego punktu widzenia to zrzucimy się na to wszyscy, aby było na miniratki niewielkiej części obywateli.
A to jest akt pierwszy. Millenium tak dostanie po kieszeni, że wdraża już plan naprawczy. Klienci tego banku z pewnością będą zachwyceni. Z kolei Commerzbank, właściciel mBanku, zapowiada procesy przeciwko Polsce w trybunałach arbitrażowych.
Bal więc trwa, niczym z okazji covidowych dotacji dla braci golec i bednarka. A skutki będą pewnie za ok. 2 lata. Zawołam do tego wpisu.
#nieruchomosci #gielda #ekonomia #gospodarka #takbedzie
Bank na odsetkach co miesiąc zarabial setki milionow a tu nagle przez pol roku nic nie zarobia. Jak myslisz jak zareagują inwestorzy, akcjonariusze i prezesi?
@nigolzs: a jaki jest bilans strat z wakacji kredytowych vs przychód z nadmiarowego wiboru?
@lipszczak: Chyba trochę się zagalopowałeś. Stopy procentowe są ustalane przez RPP i były sztucznie utrzymywane na niskim poziomie. Nawet swego czasu było wiele głosów, że polityk niskich stóp zostanie z nami na wiele lat (tak jak jest w Japonii).
Druga kwestia z KNF wydał rekomendacje liczenia zdolności +5%
@excelfinance: Jaki manipulacje WIBOR? Jakieś konkrety? Administratorem wskaźników referencyjnych jest spółka skarbu państwa - GPW Benchmark.
@mickpl: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mickpl: Coś więcej? Czy tak o napisałeś?
Banki nigdy nie miały innego celu statutowego niż
Hasła kluczowe do obudzenia się:
- komercyjne drukowanie pustego pieniądza
- rekordowe zyski w pandemii
- WIBOR podwyższający koszt kredytów hipotecznych, odnoszący się do pożyczek międzybankowych których
@Jimmy_PoP:
Jaka spółka skarbu państwa? To prywatna spółka w której większość mają prywatni akcjonariusze.
@lipszczak: xD bez urazy, ale chyba nie wiesz jak działają odsetki, wartość pieniądza w czasie i wakacje kredytowe. Albo taka reguła jak prawo nie działa wstecz.
Po co się produkujesz w tym wątku jak ewidentnie nie masz pojęcia, o czym piszesz i tylko wprowadzasz ludzi
@lipszczak: Nie wiem co ma piernik do wiatraka, ale słyszałeś o tym, że firma wystawiająca fakturę musi zapłacić dochodowy i VAT nawet zanim otrzyma płatność?
Czekam tylko żeby złożyć wniosek i sobie nadpłacić na koniec roku.